Ap-ordfører omkom i båtulykke

Det var Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) og Ap-ordfører Ingrid Aune (33) som omkom i båtulykken i Namsos.

OMKOM: Eivind Olav Kjelbotn Evensen og Ap-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykken i Namsos. FOTO: PÅL MORTEN SKARET / NAMDALSAVISA og Arbeiderpartiet
OMKOM: Eivind Olav Kjelbotn Evensen og Ap-ordfører Ingrid Aune omkom i båtulykken i Namsos. FOTO: PÅL MORTEN SKARET / NAMDALSAVISA og ArbeiderpartietVis mer

I samråd med de pårørende frigir politiet torsdag ettermiddag navnet på de omkomne etter båtulykken i Namsos. Ulykken skjedde natt til torsdag.

Det var Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) og ordfører i Malvik kommune Ingrid Aune (33) som omkom i ulykken der en fritidsbåt med to om bord gikk på et skjær natt til torsdag.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden på en Ap-politiker». Video: Emilie Rydning Vis mer

Etterlater seg familie

Ingrid Aune (Ap) ble første kvinnelige ordfører i Malvik kommune i 2015. Hun har hatt en rekke verv i AUF og Arbeiderpartiet, og jobbet tett med Espen Barth Eide da han var utenriksminister.

Trøndelag Arbeiderparti opplyser på sin Facebook-side at Aune og Evensen var kjærester.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om bortgangen til vår ordfører i Malvik, Ingrid Aune og hennes kjæreste, Eivind Olav Kjelbotn Evensen. Ingrid har vært en av våre fremste folkevalgte som har gjort en fantastisk jobb for kommunen sin og for Arbeiderpartiet.

SE TV: Slik beskriver Jonas Gahr Støre tapet av partikollega og ordfører i Malvik komunne, Ingrid Aune. Reporter: Jon Even Andersen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Videre skriver de at Aune hadde et stort engasjement for hjemkommunen og innbyggerne.

- Hun hadde ambisjoner for utvikling av Malvik og Trøndelag, og arbeidet hennes ble lagt merke til langt utenfor kommunegrensene. Ingrid var et godt og varmt menneske, med stor omsorg for alle hun møtte. Hun vil bli dypt savnet.

- Vil bli et stort savn

Evensen var kommunepsykolog i Namsos.

- Han var en allsidig og godt likt medarbeider. Vi satte veldig pris på hans kompetanse i arbeidet vårt med helse, forteller rådmann i Namsos kommune, Inge Ryan, til Dagbladet.

Ryan forteller at Evensen var godt likt blant kollegaer og for andre som hadde bruk for hans tjenester.

- Det vil bli et stort savn både på det menneskelige og det faglige plan.

Ryan forteller at han fikk beskjeden tidligere i dag om at Evensen var involvert i en ulykke.

- Det har vært veldig rar stemning på kommunehuset i dag. Det har vært en trist stemning, og en får ikke gjort så mye av det daglige arbeidet.

NAMSOS: Politiet offentliggjorde navnene på de to som omkom i båtulykken i Namsos. Video: NRK Vis mer

Rådmannen sier at han også har møtt Ingrid Aune ved flere anledninger.

- Jeg kjente henne som tidligere politiker og har møtt henne ved flere anledninger. Hun var en veldig spennende ordfører med mange gode og spennende tanker.

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag opplyser politiet at de jobber med å undersøke årsaken til ulykka. Politiet har gjennomført avhør, og har avtale med havarikommisjonen i morgen tidlig.

Politiet opplyser at begge de omkomne etterlater seg familie.

- Kom som et sjokk

- Det er dypt tragisk. Dette gjør inntrykk, og vi ønsker å stille opp og bistå familien best mulig, sier sokneprest i Namsos Mark Akali til Dagbladet.

Avdøde Evensen tilhørte menigheten hvor Akali jobber, og ifølge berørte han mange av innbyggerne.

-Vi er en liten by og alle kjenner hverandre. Det kom som et sjokk da folk fikk vite at det var ham, sier han.

Kjørte på skjær

Det var natt til torsdag at politiet i Trøndelag meldte at to personer var sendt til sykehus etter at en båt gikk på et skjær i Namsos.

Politistasjonssjef i Namsos Snorre Haugdahl sier til Dagbladet torsdag ettermiddag at de nå etterforsker hva som har hendt og er i gang med å avhøre vitner.

Et kriseteam er opprettet.

Vitner hørte smellet

Operasjonsleder Wenche Johnsen sa til Dagbladet at de to ble betegnet som alvorlig skadd.

- Klokka 01.43 fikk vi en telefon fra en melder som var på land om at hun hadde hørt et kraftig smell. Etter smellet hørte hun en motor som gikk. Vi rykket ut med alle nødetater, samt redningsskøyte, og fant fort en båt som hadde gått på grunn.

Det var store skader på båten, sa operasjonslederen.