SYKEMELDT: Vågå kommune valgte i dag å identifisere den overgrepssiktede Arbeiderparti-ordføreren Rune Øygard på sine hjemmesider i dag. Øygard ønsker ikke å kommentere saken nå, og er sykemeldt. Foto: Magnus S. Rønningen / Dagbladet
SYKEMELDT: Vågå kommune valgte i dag å identifisere den overgrepssiktede Arbeiderparti-ordføreren Rune Øygard på sine hjemmesider i dag. Øygard ønsker ikke å kommentere saken nå, og er sykemeldt. Foto: Magnus S. Rønningen / DagbladetVis mer

Ap-ordfører siktet i overgrepssak

Ordføreren i Vågå, Rune Øygard, er siktet i en overgrepssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På Vågå kommunes hjemmesider i dag ble det lagt ut en melding om at ordfører Rune Øygard har meddelt at han er siktet for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente. Øygard stiller seg uforstående til anklagene.

Varaordføreren fungerer i Øygards fravær, melder også kommunen på sin hjemmeside.

Ingen kommentar Rune Øygard ønsker ikke å kommentere saken, ut over denne pressemeldingen, står det på hjemmesiden.

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen sier de har bestemt seg for å offentliggjøre navnet i samråd med kommunen, skriver VG Nett.

- Øygard stiller seg uforstående til siktelsen og sier han ikke har begått disse handlingene. Han er nå sykemeldt på grunn av en akutt smertelidelse, sier Larsen til VG.

Mot mindreårig jente Dagbladet har omtalt saken tidligere, men da ble ikke ordføreren identifisert. Øygard er siktet for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente, skrev Dagbladet i forrige uke.

Saken ble anmeldt søndag for halvannen uke siden. Mannen ble pågrepet mandag i forrige uke. Han ble avhørt og løslatt samme dag.

Øygard erkjenner ikke forholdene, som skal ha skjedd mellom 2009 og 2011, men tar nå likevel permisjon fra alle politiske verv.
Det opplyste fylkesleder Kjersti Stenseng i Oppland Arbeiderparti til Dagbladet.

Tett partikontakt - Han har bedt om permisjon fra alle sine politiske verv midlertidig, og det mener partiet er en god løsning, sa Stenseng, som ikke kan si noe om hvor langvarig denne permisjonen vil bli.

Fylkeslederen forteller om tett kontakt med partiet sentralt.

- Partiet er opptatt av at begge parter har det støtteapparatet som er nødvendig i slike situasjoner, sier fylkeslederen, som vil ha fram at partiet stiller seg nøytralt mens politiet etterforsker saken.

I familienettverket Ordførerens forsvarer Mette Yvonne Larsen sa i helga at Øygard stiller seg helt uforstående til anklagene.

- Han har ikke begått disse handlingene, og skjønner ikke hvorfor han blir anklaget for det heller, sa hun til Dagbladet.

- Hva er foranledningen for at anklagene kommer nå?

- Det har han sagt noe om i avhør, men det får etterforskningen avdekke.

Pc-er beslaglagt Påtaleansvarlig Lars Rune Ringvik ved Gudbrandsdal politidistrikt forteller at det er gjort en rekke beslag.

- Eksempelvis er det beslaglagt mobiltelefon, PC-er og slike ting. Det er også foretatt avhør, vitneavhør, og nå er vi i en fase der ting skal kvalitetssikres, sier Ringvik til Dagbladet.

Han tror politiet vil ha fått svar på mange viktige spørsmål i løpet av de neste to ukene.