Ap-ordfører spriter opp lunsjen

I Ap- og SV-styrte Trondheim kommune, spanderer ordføreren konjakk og likør på gjester til lunsj under den store fiskeri- og havbruksmessa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Ordfører Rita Otterviks begrunnelse for å skjenke brunt brennevin midt på dagen, er denne:

-  Kommunen bør framstå som en god vert, og jeg vil ikke senke standarden. Jeg vil heller ikke gjøre noe som kan signalisere redusert interesse overfor Nor-Fish-ing, sier Ottervik til Dagbladet.

Kritiserte Slungård

Tidligere har Ottervik kraftig kritisert sine forgjengerne for mangelfulle rutiner når det gjelder representasjon.-  Kommunens omdømme er svekket, sa hun til Adresseavisen i for et drøyt år siden, da hun kritiserte eksordfører Anne Kathrine Slungård (Høyre) for råflott pengebruk.

Konjakkflasker kommer sjelden på bordet ved lunsjtider når Trondheim kommune står for serveringen, sier flere politikere Dagbladet har snakket med.

Men det skjer et par ganger i året: Når kongen er i byen, og under den årlige lunsjen ved den internasjonale fiskerimessa Nor-Fishing og havbruksmessa Aqua Nor. Kommuneledelsen og andre notabiliteter deltar i lunsjen, som er årets mest prestisjefylte arrangement i kommunal regi.

Tre viner

Under det treretters måltidet i Erkebispegården tirsdag, ble det skjenket tre forskjellige viner - blant dem en Moreau Chablis 1er Cru Vaillon 2003, til 235 kr flaska. Etter desserten var det kaffe avec. Blant gjestene var fiskeriminister Svein Ludvigsen og lederne for Stiftelsen Nor-Fishing. -  Det er høyst uvanlig å servere konjakk til lunsj, sier fagfolk i restaurantbransjen til Dagbladet. De vil ikke ha navnet sitt på trykk.

-  Det burde være unødvendig å servere så sterke ting midt på dagen, sier kommunalråd Odd Anders With (Kr.F.), som selv takket nei til lunsjen. Han vil ha en evaluering av kommunens praksis når det gjelder alkoholservering.

DYRE DRÅPER: Trondheim-ordfører Rita Ottervik skjenker konjakk midt på dagen. Dropper hun brennevinet, er hun redd byen kan miste fiskeri- og havbruksmessa Nor-Fishing.