UHELDIG KJØRETUR: Rælingen- ordfører Øivind Sand (Ap) legger seg flat etter at han ble tatt i promillekjøring i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UHELDIG KJØRETUR: Rælingen- ordfører Øivind Sand (Ap) legger seg flat etter at han ble tatt i promillekjøring i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ap-ordfører tatt for promillekjøring

Hadde promille på 1,6.

(Dagbladet): Rælingen-ordfører Øivind Sand (Ap) risikerer fengselsstraff etter at han kjørte fra Strømmen til sin bolig i Rælingen etter å ha drukket alkohol i november.

Etter at han hadde parkert bilen ble han stoppet av politiet og fratatt førerkortet på stedet. Det viste seg at han hadde en promille på 1,6, ifølge Romerikes Blad.

- Forferdelig å bli tatt

I et lengre intervju med avisa understreker ordføreren at promillekjøringen skjedde utenfor arbeidstid.

- Det var helt forferdelig å bli tatt av politiet, å bli avslørt. I etterkant ser jeg at det var bra jeg ble tatt og at jeg la alle kortene på bordet fra første stund, sier han.

Dagen etter promillekjøringen kvittet Sand seg med bilen og la seg inn på Vangseter (behandlingssted for alkoholavhengighet journ. anm.).

Vil ta straffen

Så høy promille straffes normalt med ubetinget fengselsstraff og en klekkelig bot.

- Jeg tar den straffen jeg får. Det jeg gjorde kan ikke forsvares, sier ordføreren til Romerikes Blad.

Dagbladet har vært i kontakt med ordføreren som kommenterer følgende til Dagbladet: «Jeg har, så langt, ingen flere kommentarer til saken utover det som står i RB».