Ap over 30-tallet i ny måling

Etter Adecco-skandalen.

BUDSJETTKONFERANSE: Regjeringen er samlet på Thorbjørnrud hotel til budsjettkonferanse. Jens Stoltenberg kan glede seg over en god måling for Arbeiderpartiet, men Høyre og Fremskrittspartiet har fortsatt rent flertall på Stortinget. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
BUDSJETTKONFERANSE: Regjeringen er samlet på Thorbjørnrud hotel til budsjettkonferanse. Jens Stoltenberg kan glede seg over en god måling for Arbeiderpartiet, men Høyre og Fremskrittspartiet har fortsatt rent flertall på Stortinget. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Meningsmålingen Norfakta har utført for Klassekampen og Nationen i mars, gir to store utslag:

* Aps oppslutning øker med 4,3 prosentpoeng til 30,8 prosent.

* Frps oppslutning synker med 3,8 prosentpoeng til 21,5 prosent.

Samtidig øker oppslutningen om Høyre med 0,6 prosentpoeng til 26,3 prosent. Dermed ville Høyre og Frp samlet fått 85 mandater på Stortinget, dersom målingen hadde vært valg. Det gir de to partiene flertall med en margin på bare ett sete.

Målingen er tatt opp etter at Adecco-saken begynte å rulle, og etter at rapportene om Hardanger-mastene var blitt lagt fram.

Arbeiderpartiets regjeringspartnere SV og Senterpartiet opplever henholdsvis fremgang og stillstand. SV får 6,3 prosent (+0,6) og Sp er uendret på 4,2 prosent.

Venstre kommer under sperregrensen med 3,4 prosent (-1,6), mens KrF krabber over med 4,4 prosent (-0,7).

Rødt får 1,7 prosent (+0,2), noe som ville gitt ett mandat på Stortinget. Andre måles til 1,6 prosent (+0,5). (©NTB)