Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap på stemmefiske i Spania

Arbeiderpartiets Raymond Johansen er på stemmefiske på den spanske middelhavskysten.

STEMMEJAKT: Raymond Johansen (Ap) er i disse dager på frierferd blant velgere på solkysten. Foto: Siri Lund
STEMMEJAKT: Raymond Johansen (Ap) er i disse dager på frierferd blant velgere på solkysten. Foto: Siri Lund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ALFAZ DEL PI (Dagbladet): — Her bor det like mange nordmenn som i Bodø, så det er like viktig for oss å drive valgkamp i Spania, som i Norge, sier partisekretæren for Norges største parti.

Men han møtte ikke så mange å holde valgapeller for. De aller fleste nordmenn med adresse i Spania, befinner seg på sommerferie i Norge. De få som oversomrer, beveger seg helst ikke ut når det bikker over 35 grader i skyggen.

Frivillighetssentral
Sammen med partikamerater fra de nyopprettede Ap- lokallageneog utstyrt med 100 røde roser ,startet Johansen stemmefisket i Spania. Første stopp var Alfaz del Pi. Lokale politkere fra søsterpartiet PSOE møtte mannsterke opp for å ta imot partisekretæren.

Det gjorde også noe få nordmenn som oversomrer. De fikk med seg nyheten fra Kultur-og kirkedepartementet, om at det er bevilget 140.000 kroner til opprettelsen en frivillighetssentral i Alfaz del Pi. En slik sentral er et kontaktpunkt for de som vil gjøre en frivillig innsats for nordmenn som trenger assistanse, i området.

Frivillighetssentralen er et samarbeidsprosjekt mellom bl.a. Ap, FrP og Alfaz del Pi.Bare i år er det opprettet 26 slike sentraler rundt om i Norge, men dette er den første i utlandet.

Hjelp til å stemme
I Spania skal det bo nærmere 40.000 nordmenn. De kan bruke stemmeretten sin og enten stemme i Norge eller forhåndsstemme per post eller ved en utenrikstasjon. Det må de ha gjort innen 4. september. Nærmere 200 har allerede forhåndstemt ved konsulatene på Costa Blanca

- Vi vil hjelpe alle norske borgere som ønsker å bruke stemmeretten sin, med transport til stemmelokalene, sa ordfører Vicente Arques i Alfaz del Pi. Han oppfordret alle som har behov for slik transporthjelp til å ta kontakt med kommunen kontaktperson for utlendinger
.

Stemmefiske
Raymond Johansen og lederene for Aps lokallag i Spania besøkte flere norske institusjoner og møtesteder, på jakt etter potensielle velgere. I varmen hadde de fleste tatt siesta, og var ikke å se. De han møtte, var det viktig å få understreket for, at selv om de er ute av øye, så er de ikke ute av sinn.

- Vår største fiende i dette valget, er ikke Frp, men sofaen. At folk ikke bruker stemmeretten sin. Derfor må vi lytte til de problemene folk har. Her i Spania er mange opptatt av å bli anerkjent og respektert for det valget de har tatt med å flytte til Spania. Få bort stempelet med at livet i Spania består av grisefest og sangria. De ønsker at det offentlige skal tilrettelegge for dem, og at det offenlige igjen vil spare på det. Framtidas utfordinger ligger her, avsluttet partisekretæren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling