Ap-politiker: - Blir eiendomsskatten for drøy kan du leie ut et rom

Kampen om hovedstaden.

SKATT: Eiendomsskatt seiler opp som et av de store stridsspørsmålene i kampen om makten i hovedstaden. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix
SKATT: Eiendomsskatt seiler opp som et av de store stridsspørsmålene i kampen om makten i hovedstaden. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Vi ønsker å stimulere dem med store boliger til å leie ut deler av den. Vi trenger flere boliger i Oslo, sier Mellem til Dagens Næringsliv. Mellem leder Oslo Arbeidersamfunn og var en av forslagsstillerne da partiet i 2014 gikk inn for eiendomsskatt. Han mener det bare vil ta et par måneder med hybelutleie å dekke inn eiendomsskatten.

- Resten vil være skattefri inntekt, sier han, men vedgår at ikke alle har anledning til å leie ut.

- Men svært mange vil ha den muligheten. Når Høyre kommer trekkende med gamle enker med store hus og som lever på pensjon, så er jo det mennesker i store hus der det tidligere bodde mange mennesker. Nå bor de der alene, sier han.

Oslo Høyre-leder Nikolai Astrup kaller Mellems løsning lettvint.

- Veldig mange mennesker som vil rammes av eiendomsskatten bor i helt ordinære boliger og har ikke mulighet til å leie ut et rom. Mange av dem som har mulighet, leier allerede ut til studenter og andre som sliter med å komme inn på boligmarkedet, sier Astrup. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram