Ap-politiker (31) slått helseløs

Under partifesten i Drøbak ville den lovende fylkespolitikeren gå seg en tur. Minutter seinere ble 31-åringen funnet livstruende skadd i en blodpøl på gata. Politiet tror han ble utsatt for flere slag mot hodet. Ingen vitner har meldt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets fylkestingsrepresentanter i Akershus var samlet til sommeravslutning på et utested ved båthavna i Drøbak. Harald Thomas Endresen (31), Ap-representant både i fylkestinget og i Bærum kommune, skulle gå seg en tur før han avsluttet kvelden. Kort tid seinere ble han funnet med store hodeskader noen få hundre meter fra stedet han forlot.

Kriminalsak

Politiet etterforsker saken som en kriminalsak, og mener Endresen har blitt utsatt for grov vold. Da forbipasserende fant ham bevisstløs på gata, var ansiktet opphovnet, og han blødde kraftig fra ørene og nesa.

- Han ble sist sett i Havnegata ved båthavna klokka 00.15. En halvtime seinere ble vi varslet av de som fant ham, opplyser lensmannsførstebetjent Frank Opdahl ved Frogn lensmannskontor.

Endresen ble fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus. Der ble det konstatert omfattende hodeskader. Skader som neppe kan ha kommet etter et fall eller annen ulykke. I en periode var han tilkoplet respirator. Først søndag kveld begynte han å våkne fra narkosen. Tilstanden er fortsatt alvorlig, og det er uklart når han blir i stand til å fortelle politiet hva som har skjedd.

Mysterium

Politiet etterlyser vitner som har observert Endresen eller vært i området det aktuelle tidspunktet. Men så langt har ingen meldt seg.

Det skal ha vært et yrende folkeliv i Drøbak denne kvelden og natta. Politiet rykket ut flere ganger for å roe ned folk. To politipatruljer sto bare få hundre meter fra stedet der Endresen ble funnet da meldingen kom.

- Vi har mange tilreisende til Drøbak om sommeren, og i det fine helgeværet var ekstra mange ute i sentrum denne kvelden. Derfor er det et mysterium at ingen har sett eller hørt noe som helst, sier Opdahl.

Han forteller at Endresen sist ble observert gående alene, ikledd pen dress.

<B>BEKYMRET:</B> Ap-leder i Akershus, Sverre Myrli, har løpende kontakt med familien til Endresen, og sier ingen skjønner hvorfor noen ønsket å skade Endresen.
HARDT SKADD: Harald Thomas Endresen (31).