Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-politiker ber jenter slå tilbake mot sex-trakassering: - Dra til den idioten som tar seg til rette

Linda S. Krüger har selv gitt blå nese til en mann som klådde.

SKRIVER OM SEX-TRAKASSERING: - Noen bagatelliserer dette veldig, og det mener jeg er helt feil, sier Ap-politiker Linda S. Krüger om menn som ikke respekterer når kvinner sier nei. Her er hun på stranda i Australia tidligere i år. Foto: Privat
SKRIVER OM SEX-TRAKASSERING: - Noen bagatelliserer dette veldig, og det mener jeg er helt feil, sier Ap-politiker Linda S. Krüger om menn som ikke respekterer når kvinner sier nei. Her er hun på stranda i Australia tidligere i år. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Mannfolk som tar seg til rette med sine trakasserende handlinger burde får seg en på trynet hver eneste gang de prøver seg.»

Slik begynner Linda S. Krüger en kronikk i Rogalands avis/Dagsavisen. Og hun legger ikke fingrene imellom i resten av kronikken, heller.

«Erigerte deler»

Linda S. Krüger, Ap-politiker
Linda S. Krüger, Ap-politiker Vis mer

«Jeg ønsker at jentene tør, evner og klarer å dra til den idioten som så frimodig tar seg til rette med hennes kropp. Jeg har gjort det. Jeg har dyttet bort folk som har gnidd sine erigerte deler mot meg i køen til baren på et utested og bedt de dra til et varmere sted. En gang ble det en blå nese på fyren som tok for gitt at jeg ville det han ville», skriver hun.

Til Dagbladet forteller hun at den episoden ligger en god del år tilbake, og at konfrontasjonen skjedde på et utested.

- Han tok på meg der han ikke skulle, og ville ikke stoppe da jeg sa nei, forklarer hun.

- Legitimt selvforsvar

Krüger er opptatt av at det hun skriver ikke skal oppfattes som at «Ap-politiker oppfordrer til vold». At det er nettopp det hun gjør i kronikken - under visse omstendigheter - forsvarer hun på denne måten:

- Jenter må tørre å gi beskjed. Om fyren ikke gir seg, mener jeg det er legitimt som selvforsvar å gi vedkommende en på trynet, sier Krüger, som sitter i kommunalstyret for levekår i Stavanger, og er andre vara til bystyret.

Hun mener problemet hun tar opp - menns sex-trakassering av jenter som vil være i fred - er «rimelig utbredt». Hun er ikke sikker på om det er mer utbredt nå enn før, men mener at fokuset på det er større nå.

Løsningen tror hun er bevisstgjøring, og lover å gjøre sitt gjennom tillitsvervene som politiker.

Frykter bagatellisering

I kronikken er det ikke de «syke mannfolka» som overfaller, voldtar og kanskje ødelegger kvinner for resten av livet hun først og fremst skriver om, men hverdagshendelser hvor kvinner reduseres til pupper og legger, og ses på som fritt vilt.

- Noen bagatelliserer dette veldig, og det mener jeg er helt feil.

Krüger er bekymret for hvor vanlig det har blitt å kalle jenter for «hore», og tror det er med og skaper grobunn for at menn «tar for seg av det som er i min utringning eller under mitt korte skjørt hvis jeg er på byen en kveld».

- Det handler om å bry seg når barna er små. Jenter må lære at nei er nei, og at de har lov å si det, og gutter må lære at nei er nei og at de må akseptere det. Det handler også om hva foreldre signaliserer av holdninger, sier hun til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!