Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-politiker kalte Frp for rasistparti

Nå beklager Truls Wickholm uttalelsene.

REAGERER: Frp tok opp Wickholms uttalelser og sendte dem til NRK. Foto: Scanpix
REAGERER: Frp tok opp Wickholms uttalelser og sendte dem til NRK. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- Hvis jeg har bidratt til å skape et inntrykk av at Fremskrittspartiet er et rasistisk parti, beklager jeg dette, sier Wickholm til NRK onsdag morgen.


Han forklarer nå at det han mente å si var at sentrale tillitsvalgte i Frp gjennom mange år har kommet med negative uttalelser om innvandrere og flyktninger, noe han mener er med på å spre fremmedfrykt.


- Jeg burde ikke brukt ordet «rasisme». Det beklager jeg, sier Wickholm, og sier at det er lett å formulere seg litt ekstra kraftig i en skoledebatt.


Under skoledebattene har Wickholm blant annet uttalt at «Når du bruker stemmeretten din, må du velge side: en regjering som sier nei til rasisme eller en regjering med et parti som sprer rasisme».


Det er Frp selv som har tatt opp uttalelsene og sendt dem til NRK, og partiet godtar ikke uten videre Wickholms unnskyldning.


- Slik jeg ser det driver alle de tre rødgrønne partiene en systematisk kampanje mot Frp der de forsøker å fremstille oss som rasister, sier generalsekretær Geir A. Mo.


(NTB)

 

BEKLAGER: - Jeg burde ikke brukt ordet «rasisme», sier Truls Wickholm. Foto: Scanpix
BEKLAGER: - Jeg burde ikke brukt ordet «rasisme», sier Truls Wickholm. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling