Ap-politiker kalte Listhaug for «jævla rasistkjerring»

Får refs.

SKJELT UT: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SKJELT UT: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bystyrepolitiker Gjermund O. Bjørndahl (Ap) får refs av eget parti, etter at han kalte Sylvi Listhaug for «jævla rasistkjerring» i et Facebook-innlegg.

Bjørndahl skrev kommentaren i et svar til et av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-innlegg natt til søndag. Uttalelsen ble skrevet som et svar til et innlegg der Listhaug refset Ap og Sp for å nedstemme et forslag om å fjerne særfordeler for flyktninger, melder VG som først omtalte saken.

Bjørndahl, som blant annet sitter i bystyret i Arendal for Arbeiderpartiet og jobber som lærer, sier han ikke beklager utspillet.

- Nei, overhodet ikke. Den uttalelsen, som jeg mener jeg kan forsvare, står jeg 100 prosent inne for, sier Bjørndahl til avisa. Han sier også at han mener at Listhaug, «som til de grader snakker andre ned gjennom sin retorikk og politikk, må tåle den typen uttalelser».

Arbeiderpartiets partisekretær, Kjersti Stenseng, sier til Nettavisen at hun mener Bjørndahls ordbruk ikke hører hjemme i det politiske ordskiftet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer