Ap-politiker midt i snøskred

- Det kom buldrende mot meg i enorm fart, sier Tove-Lise Torve (Ap).

TATT AV SKRED: Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve (Ap) nær tatt av snøskred. Foto: Jacques Hvistendahl / NTB Scanpix
TATT AV SKRED: Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve (Ap) nær tatt av snøskred. Foto: Jacques Hvistendahl / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Tove-Lise Torve (Ap), var i dag ute på en av sine faste trimturer hjemme i Sunndal i Møre og Romsdal, men turen endte midt i et snøras, skriver hun på sin blogg.

- Da jeg passerte bygget til Statnett og Statkraft ved Sjølseng hørte jeg smellet. Jeg kikket opp og så jeg et enormt snøras som kom buldrende nedover fjellsiden rett mot meg, forteller Torve til Dagbladet.

Stortingsrepresentanten holdt hodet kaldt og satte på sprang mot boligfeltet i Sjølseng.

- Ingen visste hvor jeg var, kun at jeg var ute på en av mine vanlige gåturer. Min første tanke var at jeg måtte løpe mot folk, forteller Torve med skjelvende stemme.

Klamret seg til lyktestolppe Det enorme raset tok igjen Torve, og snøføyka gjorde så hun ikke kunne se retningen lenger.

- Jeg klarte ikke å løpe fort nok, og trykket fra raset traff meg med et slag i ryggen. Jeg fikk kasta meg rundt en lyktestolpe og holdt meg fast så godt jeg kunne.

- Mens snøen pakket seg rundt lårene mine, tenkte jeg at nå var det slutt. Sekunder føltes som en evighet.

Det hele stoppet like brått som det startet, og Torve kom ut av det uten store skader.

- Jeg har fått en kraftig strekk i låret etter løpeturen, men det er ikke av betydning i forhold til hva som kunne skjedd, forteller Torve.

Vanlig ras - Normalt går det et ras i dette området, men dette pleier å stoppe i god tid før veier og bebyggelse, forteller Torve.

Det har kommet enorme snømengder de siste dagene, og dette har vært med på å øke skredfaren betraktelig. Mye nedbør og temperatursvingninger er hovedgrunnen til at det utløses snøras i fjellet.

- Jeg er ikke personen som går med skredutstyr, men jeg kler meg alltid godt. Dessuten gikk jeg jo kun på veien.

- I morgen tror jeg kanskje jeg går i svømmehallen istedenfor å utfordre skjebnen langs de rasfarlige fjellsidene i Sunndal, sier stortingsrepresentanten i Ap.

Stor rasfare Etter enorme mengder nedbør meldes det om stor rasfare i området. Det har gått flere ras i nærliggende områder, og flere veier stengt for trafikk, melder tk.no.

Hovedredningssentralen er inne i området med lavinehunder. Foreløpig er det uvisst om andre personer eller biler kan være tatt av skredet.

Her kan du lese oppdateringer av stengte veier hos Vegtrafikksentralen.

TURGLAD: Tove-Lise Torve (Ap) er en ivrig turgåer. Her på tur i Smøla i fjor sommer. Foto: Svein Sæterbø / Privat
TURGLAD: Tove-Lise Torve (Ap) er en ivrig turgåer. Her på tur i Smøla i fjor sommer. Foto: Svein Sæterbø / Privat Vis mer