Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-politiker nektes å bruke indisk festantrekk

Lederen i 17. maikomiteen i Sandefjord tvinges av andre politikere til å ta på seg bunad imorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På et møte tidligere i vår spurte indiskfødte Pournima Singh (Ap) komiteen hun leder om det var greit for dem at hun stilte opp i norsk nasjonaldrakt på første del av 17. mai-arrangementet, men at hun så skiftet til sari før borgertoget.

Det var ikke aktuelt. Representantene fra Frp, Høyre og Pensjonistpartiet i komiteen steilet kraftig ved tanken på indiske klær.

- Er ikke rasehater

- Jeg og noen til syntes det ville være upassende. Hun er en representant for Sandefjord, sier Dag Viggo Fure i Høyre til Sandefjords Blad.

- Jeg er på ingen måte rasehater, men akkurat dette forslaget fikk jeg i vrangstrupen, sier Rolf Johannessen i Pensjonistpartiet til avisa.

Overfor Dagbladet.no forteller sistnevnte at de var villige til å gå langt for å stoppe Singhs klesvalg.

- Jeg fikk bakoversveis da hun fra India spurte om dette. Hvis hun ikke hadde gitt seg, ville vi innkalt til ekstraordinært bystyremøte. Det var sterke krefter i sving i forbindelse med denne saken, understreker Johannessen.

Da han og kampfellene samlet støtte i forbindelse med komitémøtet skal det etter det Dagbladet.no får opplyst ha falt kommentarer som «Da kan hun vel like godt gå i burka» og «hun risikerer å bli steinet».

- SÅRENDE KOMMENTARER: Pournima Singh (Ap) er oppgitt over uttalelsene fra enkelte av komitékollegene, men gleder seg likevel til 17.mai-toget. Foto: SANDEFJORDS BLAD/Jan Eric Møller
- SÅRENDE KOMMENTARER: Pournima Singh (Ap) er oppgitt over uttalelsene fra enkelte av komitékollegene, men gleder seg likevel til 17.mai-toget. Foto: SANDEFJORDS BLAD/Jan Eric Møller Vis mer

- Jeg kan ha sagt noe slikt som at «hvordan skal dette ende til slutt». Samfunnet må ikke bli helt overtatt av andre kulturer, presiserer Pensjonist-politikeren i dag.

- Ble lei meg

Selv har Singh reagert kraftig på det spesielle engasjementet.

- Uttalelsene som har kommet fra enkelte av komiteemedlemmene er veldig sårende. Dette hadde jeg ikke forventet, sier Ap-politikeren til Dagbladet.no.

Hun forteller om turbulente dager som komitéleder.

- Det er ikke noe hyggelig når folk ikke oppfører seg ordentlig.

I ettermiddag vil Singh helst legge temaet bak seg og glede seg til imorgen. 

- Jeg  skal gjøre mitt beste for å lage en kjempeflott 17. mai for alle i Sandefjord, lover hun.

Ap-politiker nektes å bruke indisk festantrekk

Sjakett og bunad -basta.

Bakgrunnen for kleskodekrangelen skal være et tidligere vedtak om at antrekket i 17. maikomiteen er bunad for kvinner og sjakett for menn. Men flere av de andre politikerne hadde latt det passere med en 2006-oppdatering av nasjonaldrakt-reglene.

- Jeg kan ikke se noen som helst grunn til at ikke Pournima Singh skulle kunne få gå i sin drakt på 17. mai. Det er uforståelig for meg at noen skulle ha noe imot det, sier Venstres Wenche Girlando til Sandefjords blad.

Den oppfatningen ble delt av blant andre KrF og SV.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media