Ap-politiker nektes å bruke indisk festantrekk

Lederen i 17. maikomiteen i Sandefjord tvinges av andre politikere til å ta på seg bunad imorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På et møte tidligere i vår spurte indiskfødte Pournima Singh (Ap) komiteen hun leder om det var greit for dem at hun stilte opp i norsk nasjonaldrakt på første del av 17. mai-arrangementet, men at hun så skiftet til sari før borgertoget.

Det var ikke aktuelt. Representantene fra Frp, Høyre og Pensjonistpartiet i komiteen steilet kraftig ved tanken på indiske klær.

- Er ikke rasehater

- Jeg og noen til syntes det ville være upassende. Hun er en representant for Sandefjord, sier Dag Viggo Fure i Høyre til Sandefjords Blad.

- Jeg er på ingen måte rasehater, men akkurat dette forslaget fikk jeg i vrangstrupen, sier Rolf Johannessen i Pensjonistpartiet til avisa.

Overfor Dagbladet.no forteller sistnevnte at de var villige til å gå langt for å stoppe Singhs klesvalg.

- Jeg fikk bakoversveis da hun fra India spurte om dette. Hvis hun ikke hadde gitt seg, ville vi innkalt til ekstraordinært bystyremøte. Det var sterke krefter i sving i forbindelse med denne saken, understreker Johannessen.

Da han og kampfellene samlet støtte i forbindelse med komitémøtet skal det etter det Dagbladet.no får opplyst ha falt kommentarer som «Da kan hun vel like godt gå i burka» og «hun risikerer å bli steinet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.