Ap-politiker nektes å bruke indisk festantrekk

Lederen i 17. maikomiteen i Sandefjord tvinges av andre politikere til å ta på seg bunad imorgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): På et møte tidligere i vår spurte indiskfødte Pournima Singh (Ap) komiteen hun leder om det var greit for dem at hun stilte opp i norsk nasjonaldrakt på første del av 17. mai-arrangementet, men at hun så skiftet til sari før borgertoget.

Det var ikke aktuelt. Representantene fra Frp, Høyre og Pensjonistpartiet i komiteen steilet kraftig ved tanken på indiske klær.

- Er ikke rasehater

- Jeg og noen til syntes det ville være upassende. Hun er en representant for Sandefjord, sier Dag Viggo Fure i Høyre til Sandefjords Blad.

- Jeg er på ingen måte rasehater, men akkurat dette forslaget fikk jeg i vrangstrupen, sier Rolf Johannessen i Pensjonistpartiet til avisa.

Overfor Dagbladet.no forteller sistnevnte at de var villige til å gå langt for å stoppe Singhs klesvalg.

- Jeg fikk bakoversveis da hun fra India spurte om dette. Hvis hun ikke hadde gitt seg, ville vi innkalt til ekstraordinært bystyremøte. Det var sterke krefter i sving i forbindelse med denne saken, understreker Johannessen.

Da han og kampfellene samlet støtte i forbindelse med komitémøtet skal det etter det Dagbladet.no får opplyst ha falt kommentarer som «Da kan hun vel like godt gå i burka» og «hun risikerer å bli steinet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer