LANGER UT: Vararepresentant og eks-statssekretær i den rødgrønne regjeringen, Laila Gustavsen, liker meget dårlig rundt spekulasjonene om toppvervene i partiets stortingsgruppe. Foto: Øistein Norum Monsen
LANGER UT: Vararepresentant og eks-statssekretær i den rødgrønne regjeringen, Laila Gustavsen, liker meget dårlig rundt spekulasjonene om toppvervene i partiets stortingsgruppe. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer

Ap-politiker raser mot mulig kvinne-vraking i partiledelsen: - Kiss my ass!

Stortingsvara for Arbeiderpartiet og eks-statssekretær Laila Gustavsen står opp for at kvinnene ikke må vike i kampen om ledervervene i partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag publiserte VG en sak om at Arbeiderpartiets partileder Jonas Gahr Støre skal ha bedt Marianne Marthinsen om å si fra seg stillingen som finanspolitisk talsperson.

Bakgrunnen for dette skal ifølge VG være at Giske ønsker å overta posisjonen som finanspolitisk talsperson.

Det var Støre som utnevnte Marthinsen som finanspolitisk talsperson. I forkant av årets stortingsvalg seilet hun opp som en mulig finansminister-kandidat, dersom de rødgrønne hadde vunnet valget.

Verken Giske eller andre i partiledelsen ønsket å kommentere opplysningene i VG.

- Kiss my ass!

Tirsdag kveld langer partifelle Laila Gustavsen ut mot partiledelsen på Facebook.

Gustavsen, som er vara på Stortinget og tidligere statssekretær, skriver blant annet:

Faksimile: Facebook
Faksimile: Facebook Vis mer

- Det irriterer meg at argumentasjonen som nå brukes for å bytte ut en dyktig dame er at det kanskje skal bli en regjeringskrise i løpet av perioden. Derfor trengs det visstnok en erfaren mann i stolen som finanspolitisk talsperson. Etter fire år som finanspolitisk talsperson skal Marianne Marthinsen altså være dårligere kvalifisert enn en mann som aldri har hatt vervet. Kiss my ass sier jeg! Sånne argumenter har damer møtt i alle år.

Gustavsen vil ikke stille til intervju med Dagbladet, men har gitt tillatelse til å sitere fra Facebook.

- Det siste partiet trenger

Etter at Arbeiderpartiet gikk på et sviende nederlag i stortingsvalget har det vært spekulasjoner om lederstrid innad i partiet.

OPPVASK: Trond Giske (Ap) på vei til Arbeiderpartiets sentralstyremøtet etter valgnederlaget. Video: NTB Scanpix. Vis mer

Men dagen etter valget sa nestleder Trond Giske at en personstrid er det siste Arbeiderpartiet trenger nå.

Arbeiderpartiet vil ikke kommentere utspillet fra Gustavsen. Valgkomiteen settes nå, og hvem som vil få hvilke posisjoner i partiet avgjøres først i oktober.