Ap-politiker siktet for voldtekt

Den nordnorske politikeren nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En Arbeiderparti-politiker i Bodø i Nordland er siktet for voldtekt av en kvinne, skriver Avisa Nordland i dag.
Mannen i 30-åra nekter straffskyld.

- Han avviser anklagene og erkjenner ikke straffskyld. Så lenge saken er under politiets etterforskning er det ikke så mye mer vi kan si, sier mannens forsvarer, advokat Trond-Ivan Blomsø til Dagbladet.

Hendelsen skal, ifølge Avisa Nordland, ha skjedd 28. april i år.  Han er siktet etter straffelovens paragraf 192, første ledd, bokstav b som går handler om å skaffe seg seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen.
Politikeren har siden siktelsen ble tatt ut tidligere i år vært sykmeldt fra jobben. Ifølge avisa har han erkjent å ha hatt seksuell omgang med kvinnen, men ikke at det skal dreie seg om tvang.

- Hans utgangspunkt er at han ønsker å bli ferdig med saken. Han ser seg selv som uskyldig og vil vurdere sine politiske verv da, sier Blomsø.

Politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt sier til Avisa Nordland at politiet har forsøkt å bli ferdige med etterforkskningen siden i sommer.

- Etterforskningen har vært tidkrevende og omfattende, ikke minst på grunn av stadig nye krav om ytterligere etterforskningsskritt. Vi vil vurdere behovet for ytterligere etterforskning etter henvendelsen fra advokat Blomsø, sier Walla til avisa.

Blomsø er på sin side uenig i at hans krav om nye etterforskningsskritt fra politiets side har utsatt saken unødvendig.

- Hadde politiet gjort jobben sin hadde de vært foretatt for lenge siden, mener advokaten.