Ap-politiker vil kaste ut Israels ambassadør

- Det kan være mulig å dytte partiet litt, sier Audun Otterstad.

Ap-politiker Audun Otterstad fra Sør-Trøndelag (bakerst i midten) vil boikotte Israel økonomisk og akademisk, og utvise den israelske ambassadøren fra Norge. 

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ap-politiker Audun Otterstad fra Sør-Trøndelag (bakerst i midten) vil boikotte Israel økonomisk og akademisk, og utvise den israelske ambassadøren fra Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-politiker Audun Otterstad fra Sør-Trøndelag vil boikotte Israel økonomisk og akademisk, og utvise den israelske ambassadøren fra Norge.

- Vi må komme med et krav om reelle forhandlinger. Da må vi vurdere å utvise den israelske ambassadøren, og eventuelt gå til en boikott. Det er ikke et mål, men et virkemiddel. Palestinerne har ingen ting å forhandle med. Israel kontrollerer alt. Da må vi som nasjon være med og gi dem noe å forhandle om, sier førstevara på Stortinget for Sør-Trøndelag Ap, Audun Otterstad til Dagsavisen.

23-åringen erkjenner at det kan bli vanskelig å overbevise resten av sitt eget parti om boikott og utvisning av den israelske ambassadøren.

- Nå er vi så mange AUF-ere på Stortinget at det kan være mulig å dytte partiet litt, og jeg gleder meg til å ta dette opp i stortingsgruppa til høsten, sier Otterstad.

- Det er veldig skuffende at en representant for et så godt parti vil kaste Israel ut av Norge, sier Israels fungerende ambassadør til Norge, George Deek, om Otterstads utspill.

Deek sier han fortsatt er opprørt over demonstrasjonen som Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina, tok initiativ til i Oslo i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer