Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-politikere kritiserer Helge Lunds Nokia-verv

Mener det er bemerkelsesverdig og uklokt at Statoil-sjefen blir styremedlem i mobilselskapet.

Helge Lund la tidligere denne uka fram Statoils resultat for første kvartal, og det ble kjent at han går inn i styret til Nokia, en nyhet som ikke ble tatt så godt imot av Ap-politikere på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Helge Lund la tidligere denne uka fram Statoils resultat for første kvartal, og det ble kjent at han går inn i styret til Nokia, en nyhet som ikke ble tatt så godt imot av Ap-politikere på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jobben i Statoil krever hans hele og fulle oppmerksomhet. Som aksjonær må vi ha visshet om at konsernsjefen jobber 110 prosent for å ivareta våre interesser, sier Terje Aasland, som leder Stortingets næringskomité, til Dagens Næringsliv.

Han mener det er bemerkelsesverdig at Statoil-styret har godkjent at Helge Lund går inn i Nokia-styret. Statoil-sjefens nye styreverv ble kjent tidligere denne uka. Også Eirin Sund, Arbeiderpartiets energipolitiske talsperson, reagerer.

- Dette er virkelig uklokt. Det kan ha gått litt fort i svingene da Statoil-styret sa ja til dette, sier hun.

- Selv om Helge Lund er en mann med stor arbeidskapasitet, har døgnet bare 24 timer, legger hun til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media