Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-politikere med propaganda-kritikk av Høyre og Frp - i kliss like leserinnlegg

«Mange hever øyenbrynene over dette merkelige propagandatiltaket», skriver en rekke Ap-politikere.

SAMSTEMTE: Ulike Arbeiderpartipolitikere er på trykk i sine respektive lokalaviser med nøyaktig likelydende leserinnlegg - som åpnes med propagandakritikk av Høyre og Frp-politikere - som visstnok i det siste skal ha vært kommandert ut i sine lokalaviser for å skrive leserinnlegg. Her er Ap-innlegg gjengitt med faksimiler fra Helgelendingen, Folkebladet, Smaalenenes avis, og iTromsø.
SAMSTEMTE: Ulike Arbeiderpartipolitikere er på trykk i sine respektive lokalaviser med nøyaktig likelydende leserinnlegg - som åpnes med propagandakritikk av Høyre og Frp-politikere - som visstnok i det siste skal ha vært kommandert ut i sine lokalaviser for å skrive leserinnlegg. Her er Ap-innlegg gjengitt med faksimiler fra Helgelendingen, Folkebladet, Smaalenenes avis, og iTromsø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet har sendt en drøss, likelydende leserinnlegg til lokalaviser - der de kritiserer Høyre og Frp for et «merkelig propagandatiltak» - nemlig koordinerte leserinnlegg til lokalavisene.
 
«Politikere fra Høyre og Fremskrittspartiet er i disse dager kommandert ut for å skrive leserinnlegg i lokalavisene om hvor flinke regjeringen er til å holde arbeidslinja. Mange hever øyenbrynene over dette merkelige propagandatiltaket».  

Slik starter et leserinnlegg som stod på trykk i Avisa Nordland i går, og som er signert stortingsrepresentant Anna Ljunggren (Ap).

Innlegget Telemarksavisa hadde på trykk mandag denne uka var signert stortingsrepresentant Terje Lien Aasland (Ap), og var helt likelydende.

«Et merkelig propagandatiltak» Det samme var innlegget stortingsrepresentant Stein Erik Lauvås hadde på trykk forrige lørdag. Stortingsrepresentant Martin Henriksens innlegg til Nordlys torsdag i forrige uke var ikke en tøddel annerledes. Totalt er innlegget publisert 15 ganger.

I hver sin respektive lokalavis slo Ap-politikerne fast at mange hadde hevet øyenbrynene over Høyre og Frp's «merkelige propagandatiltak».

Det fikk Stefan Heggelund, som representerer Høyre i Stortingets arbeids- og sosialkomité, til å heve øyenbrynene og ta til twitter.  

- Det er jo hyggelig at Arbeiderpartiets kommunikasjonsavdeling er så dyktig at alle har lyst til å bruke innleggene deres, sier en lattermild Heggelund til Dagbladet.
  - Kommandert ut De likelydende leserinnleggene er publisert i hver enkelt AP-representants lokalavis, formodentlig for at velgerne rundt om i landet skal få høre «sin egen» stortingsrepresentants syn på hvordan regjeringen undergraver arbeidslinja. Overraskende nok avviker ikke de ulike Ap-politikernes syn på saken med så mye som et komma.

Nå er det det på ingen måte uvanlig at stortingspolitikere får hjelp fra partiapparatet til å skrive og sende ut leserinnlegg. Det skjer i de beste partier.

- Det morsomme er jo at de skriver at vi har blitt kommandert ut, de avslører jo at det er dem selv som er kommandert ut, sier Heggelund.

På spørsmål om hvordan det står til med denne praksisne i Høyre, bryter Heggelund ut i latter:  

- Nei, nei, nei! Jeg vet ikke helt. Jeg skriver mine egne innlegg, sier han.

- Skrevet av partiet Dagbladet kontaktet fungerende kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet, Anne Odden, med forespørsel om et intervju. Det var ingen i Ap's sekretariat på Stortinget interessert i, og Odden har sendt det følgende i en tekstmelding:

«Vi mener der er viktig å møte Høyre og FrPs leserinnlegg over det ganske land med svar. Derfor har vi som parti laget et svar som ulike representanter har fått tilbud om. De som har brukt det, mener det som står der, og har sendt det ut til sine lokalaviser.»

LER AV AP: Stortingsrepresentant for Høyre Stefan Heggelund flirer av Ap's propagandakritikk, og bedyrer at han skriver sine egne leserinnlegg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LER AV AP: Stortingsrepresentant for Høyre Stefan Heggelund flirer av Ap's propagandakritikk, og bedyrer at han skriver sine egne leserinnlegg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media