Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AP-politikernes nye boltreplass

Informasjonsbransjen lokker med feite lønninger og muligheter for å drive politikk. Fra å være et tilholdssted for tidligere Frp-ere, har nå Ap-folk virkelig inntatt bransjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thorbjørn Jaglands nærmeste rådgiver inntil for ett år siden, Sten Helland, er blitt den store stjernen i Geelmuyden. Kiese, Norges største PR-byrå. Der er også tidligere byrådsleder Rune Gerhardsen og Anne Nyeggen , tidligere gruppesekretær for Ap's bystyregruppe i Oslo. Både Matz Sandman og tidligere statssekretær i Sosialdepartementet, Ole Jacob Frich , jobbet en tid i GK, men er nå ute av bransjen. Sigurd Sandvin , politisk rådgiver i Kulturdepartementet, var i Burson Marsteller, men er nå blitt informasjonssjef i Jernbaneverket. I Burson Marsteller arbeider også Kathinka L. Greve, som var politisk rådgiver i Ap's stortingsgruppe.

Thorbjørn Jaglands nære medarbeider, Frøy Kannert, er redaktør i Newswire, som er et byrå som produserer nyheter på oppdrag fra kunder.

Også SV-ere er interessante for bransjen. Etter grundige overveielser valgte Paul Chaffey å si nei til Geelmuyden. Kiese og gikk i stedet til Statoil. Tidligere partisekretær i SV, Petter Eide , arbeider i GK. Nylig har pressesekretær for SVs stortingsgruppe, Jan Inge Krossli , gått over til GK.

I skjæringspunktet konsulenter/informatører er firmaet Semco. Der arbeider tidligere statssekretær i Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet, Per Wøien, og tidligere rådgiver i samme departement, Morten Pettersen .

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!