Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-profil: - Disse anklagene rettferdiggjør ikke demoniseringen av Trond Giske

I dag kom Giske med sin side av varslersakene. Fylkesordfører mener mange nå må se seg i speilet.

BESTRIDER: Trond Giske bestrider tre av varslene mot ham. Tore O. Sandvik mener Giske er blitt demonisert urimelig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
BESTRIDER: Trond Giske bestrider tre av varslene mot ham. Tore O. Sandvik mener Giske er blitt demonisert urimelig. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Giske sendte torsdag ettermiddag et brev til Arbeiderpartiet og partiets 20 sentralstyremedlemmer. I brevet gir Giske det han kaller en kortfattet versjon av sitt syn.

Han beklager sin opptreden i to av varslingssakene, men ikke i de tre andre. Igjen gjentar Giske at det er påstander mot ham som ikke medfører riktighet.

- Varslere som står fram med sine historier, skal bli tatt på alvor. Det er derfor svært beklagelig at det blant sakene som partiet mener er brudd på regelverket, er varsler med påstander jeg mener ikke medfører riktighet, skriver Giske til sentralstyret.

Demonisering

Tore O. Sandvik, fylkesordfører for Ap i Trøndelag, mener detaljene i varslene mot Giske slik de nå er framstilt gjennom Giskes advokater, ikke rettferdiggjør behandlingen Giske har fått.

Sandvik sier også Giske ikke har fått den rettssikkerheten alle og enhver forventer.

- Det er veldig bra at Trond tar sterk selvkritikk for episoder der han erkjenner å ha påført andre ubehag, men det er vanskelig å forstå at disse anklagene rettferdiggjør demoniseringen av ham som media og spesielt kommentariatet i hovedstaden har bedrevet og utsatt Trond og hans familie for i over en måned. Spesielt med tanke på alvorlighetsgraden i andre omtalte varslersaker, hvor detaljene er gjengitt i media, sier Sandvik til Dagbladet.

Giskes rettssikkerhet

Sandvik er kjent en støttespiller til Trond Giske. Sandvik understreker at han ikke forsøker å angripe varslerne.

- Og nei; dette er ikke et angrep på varslerne eller en bagatellisering av det Trond med rette har beklaget. Varslere viser stort mot og fortjener respekt, men de fleste her i landet greier å ha to tanker i hodet samtidig; både varslerne og anklagedes rettssikkerhet. Vi burde forvente at det mediepolitiske komplekset i hovedstaden greier det samme, sier Sandvik.

Ap-toppen går langt i å beskylde mediene for å ikke ha gjort nok for å få fram begge sider av Giske-saken.

- Ensidigheten, mangelen på nyanser og alternative stemmer, samt bruken av anonyme kilder samtidig som innholdet i anklagene ikke har vært offentlig kjent, gjør det umulig å forsvare seg i offentligheten. Det bør være svært betenkelig for oss alle.

- Ikke dekkende

Jonas Gahr Støre og Trond Giske har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag ettermiddag.

Men til VG sier Jonas Gahr Støre at Giskes versjon av hendelsene ikke gir et helt riktig bilde av saken.

- Denne framstillingen gir ikke et fullt ut dekkende bilde av innholdet i de nevnte sakene og heller ikke dekker omfanget av saker som partiet har behandlet.

Også sentralstyremedlem Jon Rolf Næss forstår Giskes behov for å komme med sin versjon av saken.

- Jeg skjønner Trond sitt behov for å komme med sin versjon av sakene som var ment til de han jobber nærmest med. Landsstyret ferdigbehandlet saken på mandag, den er avgjort og lukket av vårt høyeste organ mellom landsmøtene. Vedtaket står fra det møtet, og Giskes brev endrer ikke det. Utover dette vil jeg ikke kommentere noe, sier Jon Rolf Næss til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!