Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap-Raymond dropper «byregjering» etter navnebråk

- Hvis vi må begynne hver setning med å forsvare at vi kaller det byregjering og påstander om at det er meg, gamle mann, som er ut etter å framheve meg selv, da er det ikke verdt det.

FÅR NEI: Raymond Johansens navneskifte er ikke lov, sier kommunaldepartementet.
FÅR NEI: Raymond Johansens navneskifte er ikke lov, sier kommunaldepartementet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Raymond Johansen (Ap) har fått mye kritikk for å ha døpt om byrådet i Oslo til «byregjering». Nå har han snudd i saken. Det ble kjent i dag - omtrent samtidig som jurister i kommunal- og moderniseringsdepartementet slo fast at navneendringen er brudd på kommuneloven.

Johansen er nemlig lei av kritikken og bråket omkring navnet - og mener det står i veien for politikken.

- Oslo står foran enorme utfordringer, og hvis vi må begynne hver setning med å forsvare at vi kaller det byregjering og påstander om at det er meg, gamle mann, som er ut etter å framheve meg selv, da er det ikke verdt det, sier Johansen til Dagbladet. 

- Er det litt mediekritikk i dette?

- Neida, såpass må jeg tåle. Jeg har selv fremmet denne saken og har det hele og fulle ansvaret for at det har dukket opp selv, i motsetning til bilordningen, som jeg har overtatt, sier Johansen, og sikter til den siste ukes VG-omtale av «Raymobilen».

LES OGSÅ: Mer problemer for Johansens «byregjering»

Dagens juridiske avklaring har Johansen selv bedt om, menhan bestemte seg for å droppe navnet allerede i forrige uke, etter å ha tenkt gjennom saken i påska.

- Jeg diskuterte litt med gruppelederne før påske og sa at jeg ville bruke påsken på å tenke gjennom det, fordi dette tok mye oppmerksomhet.  Motivet mitt har vært å klargjøre ansvarsforhold i kommunen fordi veldig mange ikke forstår hvem som styrer hva, men etterhvert har det blitt så mye støy at det står i veien for politikken, og det er det ikke verdt, sier han.