Ap-Raymond måtte snu:
Det blir veitunnel på Røa

Det var full splid mellom byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og opposisjonen i Oslo om hvor bompengene skulle gå de neste fire årene. Til slutt måtte Ap-toppen gi seg.

BLIR TUNNEL: Høyre, Venstre, Ap og MDG har inngått en avtale som sikrer oppstart av Røatunnelen i 2020. Det er satt av 175 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BLIR TUNNEL: Høyre, Venstre, Ap og MDG har inngått en avtale som sikrer oppstart av Røatunnelen i 2020. Det er satt av 175 millioner kroner. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arbeiderpartiet og Raymond Johansen snur og setter av 175 millioner kroner for å starte byggingen av Røatunnelen allerede neste år.

- Røatunnelen var skjøvet ut i en uviss framtid av byrådet, noe som var et klart brudd på avtalen som sa at arbeidet skulle begynne i 2020. Nå går vi fra bare å planlegge til å komme i gang med bygging, slår Eirik Lae Solberg fast.

Lae Solberg er listetopp i Oslo Høyre og var krystallklar på at Oslo-byrådets forskyvning av Røatunnelen var et brudd på Oslopakke 3.

Utsettelsen av Røatunnelen var også årsaken til at 98 prosent av bompengene i Oslo de neste årene ville gå til alt annet enn vei, men dette tallet blir nå lavere siden Røatunnelen faktisk skal bygges.

Raymond snudde

Raymond Johansen sa til Dagbladet forrige uke at Høyre og Venstre, som sto på at byggingen av Røatunnelen måtte få oppstart allerede neste år, satte hele Oslopakke 3 i fare - og at han ikke hadde begått noe avtalebrudd.

- Høyre og Venstre truer nå med å stanse hele Oslopakke 3 for en tunnel som er under planlegging. Det bør bekymre også dem som bor på Røa. For uten Oslopakke 3, så stanser alle store vei- og kollektivprosjekter. Jeg minner om at Høyre har styrt Oslo i 18 år uten noe annet enn fagre løfter for alle på Røa. I motsetning til dem, har vi satt i gang planlegging av tunnelen, sa Raymond Johansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer