KOMMUNISTTOPP: Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen (t.v.) møtte mandag He Guoqiang som er ett av ni medlemmer i det kinesiske kommunistpartiets toppledelse. Arbeiderpartiet er for første gang det kinesiske kommunistpartiets offisielle gjester. Foto: Arbeiderpartiet / Scanpix
KOMMUNISTTOPP: Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen (t.v.) møtte mandag He Guoqiang som er ett av ni medlemmer i det kinesiske kommunistpartiets toppledelse. Arbeiderpartiet er for første gang det kinesiske kommunistpartiets offisielle gjester. Foto: Arbeiderpartiet / ScanpixVis mer

Ap-Raymond møtte en av Kinas mektigste menn

Besøker Kinas kommunistparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En delegasjon fra Arbeiderpartiet ledet av partisekretær Raymond Johansen har møtt en av Kinas mektigste menn i Beijing.

Arbeiderpartiets delegasjon er den første som offisielt er det kinesiske kommunistpartiets gjester. Tidligere har det vært en ære forbeholdt partier lenger ut på venstresiden.

Delegasjonen hadde mandag møte med en av Kinas aller mektigste og mest fryktede menn, He Guoqiang.

Den 67 år gamle He er sjef for kommunistpartiets mektige disiplinkommisjon, en gruppe med politimyndighet innenfor kommunistpartiet som skal slå ned på korrupsjon og en rekke andre former for disiplinbrudd.

En frihandelsavtale mellom Norge og Kina var et hovedtema på møtet.

Arbeiderpartidelegasjonen skal tirsdag besøke kommunistpartiets sentrale «kaderskole», den øverste utdanningsinstitusjonen det kinesiske kommunistpartiet med sine vel 70 millioner medlemmer har, før den onsdag setter kurs for den sørlige millionbyen Guangzhou.


(NTB)