Ap-Raymond vil ikke lede «byråd» - ber regjeringen om navnehjelp

Beskyldes for å gjøre Oslo til latter for resten av landet med omkamp om ordet «byregjering»: - Nei, det er det ikke.  

IKKE RÅD: APs Raymond Johansen mener fortsatt at det er uheldig at han leder et "byråd". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
IKKE RÅD: APs Raymond Johansen mener fortsatt at det er uheldig at han leder et "byråd". Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de politiske snakkisene fra i fjor, var diskusjonen om hva det nye byrådet i Oslo skulle få lov til å kalle seg.

Som nyvalgt byrådsleder vraket Raymond Johansen (Ap) nemlig betegnelsen byråd til fordel for ordet byregjering.

Så ble han - etter massiv kritikk og erting fra politiske motstandere - tvunget til å endre navnet tilbake fordi det var i strid med dagens kommunelov.

Nå skal loven imidlertid endres - og Ap-lederens innspill til den nye kommuneloven viser at han ikke har skiftet mening.

I sitt høringsforslag, skriver Oslo kommune nemlig at de fortsatt er opptatt av at byråd-betegnelsen byttes ut med noe mer passende - og de mener det er naturlig at det vurderes i arbeidet med den nye loven.

Spiller ballen videre

«På denne bakgrunn ber Oslo kommune departementet vurdere alternative betegnelser med mål om å få en betegnelse som klargjør organets rolle i det kommunalparlamentariske styringssystemet.», skriver de i høringsforslaget.

Oslo Høyre er kritisk til formuleringen.

- Vi trodde dette var noe de hadde slått fra seg nå og at de hadde innsett at Oslo ikke hadde behov for den type pompøse titler, men det viser seg altså at dette er noe Raymond Johansen er overraskende opptatt av, sier gruppeleder Eirik Lae Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer