Avviser regjeringens forsvarsbudsjett:

Ap reagerer på uklarheter i forsvarsbudsjettet:  - Her mangler 700 millioner kroner

Forsvarskomiteens leder, Anniken Huitfeldt (Ap), krever «betydelig mer penger på bordet».

VARSLER KAMP: Arbeiderpartiet godtar ikke Forsvarsbudsjettet slik det foreligger, varsler lederen for Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (t.h). Her sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre og Helga Pedersen (midten). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VARSLER KAMP: Arbeiderpartiet godtar ikke Forsvarsbudsjettet slik det foreligger, varsler lederen for Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget, Anniken Huitfeldt (t.h). Her sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre og Helga Pedersen (midten). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arbeiderpartiet mener regjeringen løper fra sin engen langtidsplan for Forsvaret med det forsvarsbudsjettet som ble fremlagt i dag.

Forsvarspolitisk talsperson og leder for Stortingets utenriks- og forsvarskomité, Anniken Huitfeldt, er lite imponert. i tillegg reagerer hun på uklarheter i budsjettet.

- Det må betydelige flere midler på bordet. Dette er bare 15 prosent av hva de har lovet i løpet av den neste fireårsplanen, sier Huitfeldt og viser til regjeringens langtidsplan for forsvaret, som ligger til behandling i Stortinget.

- Mangler 700 millioner

I langtidsplanen er det lagt opp til en økning i forsvarsbudsjettet på 7,2 milliarder kroner frem til 2020. I dagens budsjettfremlegg er bare 1,14 milliarder kroner knyttet til opptrappingen i langtidsplanen. Resten er allerede planlagte investeringer i de nye kampflyene, samt utgifter knyttet til utenlandsoperasjoner og omdisponerte midler.

- Her mangler det 700 millioner kroner, for det skulle ha vært en økning på 1,8 milliarder og ikke 1,1 milliarder kroner. Her skyver de regningen foran seg. Det kan vi ikke akseptere, sier Huitfeldt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer