Ap-regjering klar neste uke

Klokka fem på tolv i formiddag var Jens Stoltenberg på Slottet for å si fra til kong Harald at han har et grunnlag å regjerere på. Dermed kommer Stoltenberg-regjeringen til å være klar i løpet av siste halvdel av neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er sjelden ordknapp, Jens Stoltenberg, men på spørsmål om hvem som blir med i regjeringen han skal ha klar til onsdag eller torsdag i neste uke, var han taus som en østers. Det eneste som er klart er at partileder Thorbjørn Jagland skal ha en post i den nye regjeringen. Det bekrefter Stoltenberg.

Ellers bedyrer han at han ikke har satt ett eneste navn på blokka, og at han foreløpig ikke har noen skisser. - Det betyr ikke at jeg ikke har tenkt på noen navn, sa Stoltenberg på Slottsplassen etter det korte møtet med Kongen i formiddag.

Mange gode kandidater

På spørsmål om det blir en vanskelig jobb å legge regjeringskabalen, sa Stoltenberg nei.

- Men det blir vanskelig å velge blant de mange gode kandidatene.

Når han begynner å ringe rundt for å kalle til seg regjeringsmedlemmer vil han ikke si, for han har enda ikke bestemt hvilken dag i slutten av neste uke han skal presentere den nye regjeringen. Men den nye regjeringen kommer til å bli presentert rundt 41-årsdagen til Jens Stoltenberg torsdag.

«Hyggelig» med demonstranter

Nok en gang hadde demonstranter fra Natur og Ungdom møtt opp for å rope slagord mot gasskraftverk og Stoltenberg, men den kommende statsministeren lot seg ikke affisere av det. - Det er nesten bare hyggelig, jeg har selv demonstrert. Det er en soleklar demokratisk rett å være mot gasskraftverk.

ernst.larsen@dagbladet.no

KLAR: Jens Stoltenberg har regjeringen klar mot slutten av neste uke.