Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap: Regjering på krykker

- Det må i løpet av finansdebatten bæres fram en krykke for at regjeringen skal komme helskinnet gjennom budsjettbehandlingen, sa Aps finanspolitiske hovedtaler Hill-Marta Solberg i Stortinget i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ikke vår jobb å hjelpe Sem-kameratene

Hun tok hardt i da hun karakteriserte regjeringens behandling av statsbudsjettet.

- Jeg antar at fødselshjelper Hagen også påtar seg rollen som assistent. På denne måten har aldri tidligere et statsbudsjett blitt vedtatt, konkluderte hun.

Hun viste til at regjeringen kan komme til å bruke sitt kraftigste våpen allerede den første høsten.

- Resultatet vil likevel bli at det ikke finnes flertall som tar ansvar for gjennomføringen av neste års statsbudsjett. Det kan tvinges fram et flertall for regjeringen, men det er like fullt ikke et flertall for regjeringens politikk. Dette er enestående, sa hun.

Solberg kritiserte regjeringen for at den etter hennes mening ikke hadde tatt seg bryet med å finne ut hvilke flertallsløsninger det kunne vært mulig å oppnå i Stortinget.

- Når forhandlingene med Frp ikke førte fram, så regjeringen bort fra den øvrige opposisjonen, og velger etter all sannsynlighet i stedet å møte Stortinget med tvang. Det er en merkelig opptreden fra en mindretallsregjering, sa hun.

Hun viste i sitt innlegg til at regjeringspartiene og Ap er enige om rammene for finanspolitikken, og at det bare er Frp som stiller seg utenfor.

- Det framstår derfor som underlig at regjeringspartiene kun har gått til Frp for å forhandle om budsjettet, altså det partiet regjeringen er mest uenig med i finanspolitikken, sa Solberg.

(NTB)

Hele Norges coronakart