Ap: Regjeringen må gjennomgå luftambulanseanbudet på nytt

Arbeiderpartiet krever hastetiltak fra regjeringen i striden rundt luftambulanseflyene. 

oto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
oto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Arbeiderpartiet ser svært alvorlig på situasjonen i den nordlige landsdelen og mener den utgjør en nasjonal beredskapskrise som berører hele Norge, heter det i en pressemelding fra partiets stortingsgruppe onsdag formiddag.

Arbeiderpartiet omtaler saken som en «varslet krise» som kunne og burde vært unngått.

– Det er ikke overraskende at det oppstår store problemer med å opprettholde driften ved operatørbytte når mange piloter stilles i en situasjon hvor de frykter for jobbene sine, skriver stortingsgruppa.

Arbeiderpartiet mener regjeringen umiddelbart må gjennomgå hele anbudet på nytt og iverksette hastetiltak som gjenreiser tryggheten i nord.

- Med den krisebeskrivelsen statsråden selv kommuniserte i helga så synes jeg det er rart han ikke har kommet opp med en løsning. Nå har vi havnet i en nasjonal beredskapskrise, sa helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol til Dagbladet i går.

- Ap vurderer vi at det er så mye usikkerhet i og rundt dette at vi mener prosessen med ny luftambulanseoperatør må annulleres, den må startes på nytt. Det må lyses ut et tilbud der de ansatte får beholde jobbene sine over i det nye operatøren slik at man beholder kompetansen, sa hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer