oto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
oto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Ap: Regjeringen må gjennomgå luftambulanseanbudet på nytt

Arbeiderpartiet krever hastetiltak fra regjeringen i striden rundt luftambulanseflyene. 

– Arbeiderpartiet ser svært alvorlig på situasjonen i den nordlige landsdelen og mener den utgjør en nasjonal beredskapskrise som berører hele Norge, heter det i en pressemelding fra partiets stortingsgruppe onsdag formiddag.

Arbeiderpartiet omtaler saken som en «varslet krise» som kunne og burde vært unngått.

– Det er ikke overraskende at det oppstår store problemer med å opprettholde driften ved operatørbytte når mange piloter stilles i en situasjon hvor de frykter for jobbene sine, skriver stortingsgruppa.

Arbeiderpartiet mener regjeringen umiddelbart må gjennomgå hele anbudet på nytt og iverksette hastetiltak som gjenreiser tryggheten i nord.

- Med den krisebeskrivelsen statsråden selv kommuniserte i helga så synes jeg det er rart han ikke har kommet opp med en løsning. Nå har vi havnet i en nasjonal beredskapskrise, sa helsepolitisk talsperson Ingvild Kjerkol til Dagbladet i går.

- Ap vurderer vi at det er så mye usikkerhet i og rundt dette at vi mener prosessen med ny luftambulanseoperatør må annulleres, den må startes på nytt. Det må lyses ut et tilbud der de ansatte får beholde jobbene sine over i det nye operatøren slik at man beholder kompetansen, sa hun.

(NTB)