Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AP: Regjeringsstyrker har innledet angrep mot havneby i Jemen

De Saudi-Arabia-støttede regjeringsstyrkene i Jemen har innledet et angrep mot den viktige havnebyen Hodeida, melder nyhetsbyrået AP.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Jemen opplyser at deres styrker og de saudistøttede styrkene har gått til angrep i Hodeida «etter å ha forsøkt fredelige og politiske midler».

Før soloppgang viser videoer i sosiale medier konvoier med biler på vei mot Hodeida, som kontrolleres av houthi-opprørerne.

Litt senere opplyste flere saudiarabiske TV-kanaler at kampene hadde begynt og siterte militærkilder. Verken statlige medier i Saudi-Arabia eller De forente arabiske emirater har bekreftet at angrepet er i gang, skriver AP.

Rundt 70 prosent av all nødhjelp til landet kommer sjøveien til Hodeida. Houthiene har blitt anklaget for å bruke havnen til å smugle våpen fra Iran, noe Iran har benektet.

FN har tidligere denne uken advart mot at et angrep på byen kan gjøre situasjonen svært vanskelig for mange tusen sivile.

Jemen regnes fra før av som verdens verste humanitære katastrofe. Anslagsvis 10.000 mennesker er drept og over 50.000 er såret siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i 2015, og de fleste ofrene er sivile.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media