Ap-representant vil legalisere narkotikabruk

Sterk oppfordring fra stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap), som foreslår å avkriminalisere bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk.

VIL LEGALISERE NARKOTIKABRUK: Thor Erik Forsberg (Ap). Foto: Aps hjemmesider
VIL LEGALISERE NARKOTIKABRUK: Thor Erik Forsberg (Ap). Foto: Aps hjemmesider Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg (Ap) foreslår å avkriminalisere bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til eget bruk.

Forsberg kommer med en sterk oppfordring til regjeringens ruspolitiske utvalg om å vurdere fjerning av straff for bruk og besittelse av alle narkotiske stoffer. Utvalget, som ledes av Ap-veteran Thorvald Stoltenberg, skal legge fram sine forslag neste sommer.

- Det er meningsløst å bruke politi og straff mot syke folk, sier Ap-representanten fra Østfold til Dagsavisen.

- Ingenting tyder på at straff er et velegnet virkemiddel, sier Forsberg, som sitter i arbeids- og sosialkomiteen for Arbeiderpartiet på Stortinget.

Forsberg, som tidligere har jobbet i rusomsorgen, understreker at han tar til orde for å avkriminalisere bruk og besittelse av små kvanta til eget bruk, lovbrudd som i dag rammes av legemiddelloven. Oppbevaring av større mengder narkotika ment for videresalg samt smugling skal fortsatt være forbudt.

Han viser til at politiet jevnlig bøtelegger rusavhengige for bruk eller besittelse av narkotika til eget bruk. Mange klarer ikke å betale bøtene, og må i fengsel. Straff forverrer derfor problemene, snarere enn å gjøre noe med dem, mener Forsberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.