AP: Russisk hacking rettet seg mot mer enn det amerikanske valget

En digital liste nyhetsbyrået AP sitter på, avslører det som skal være en russisk spionasjekampanje rettet mot tusenvis av mål rundt om i verden.

HENTET INN: Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået AP.

AP sitter på 19 000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn. Foto: Marina Hutchinson/AP/Scanpix
HENTET INN: Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået AP. AP sitter på 19 000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn. Foto: Marina Hutchinson/AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hackerne som forstyrret USAs presidentvalg i fjor, hadde ambisjoner langt ut over bryte seg inn i eposten til Hillary Clintons valgkampapparat, melder nyhetsbyrået AP.

AP sitter på 19 000 linjer med data som datasikkerhetsfirmaet Secureworks har hentet inn, melder NTB i morges.

Ifølge byrået viser dataene at hackergruppen Fancy Bear, som i valgkampen skal ha stjålet og delt et stort antall private, politisk ødeleggende eposter fra Hillary Clintons valgkampstab, forsøkte å bryte seg inn i mer enn 4 700 gmail-postbokser. Det skjedde i perioden mellom mars 2015 og mai 2016.

Hackingforsøkene skal ha omfattet eposten til ukrainske politikere, personer i den russiske opposisjonen, personer i den amerikanske forsvarsindustrien og tusener av andre som kan ha en interesse for Kreml.

Ifølge nyhetsbyrået gir lista det mest detaljerte juridiske beviset til nå av tett kontakt mellom hackerne og den russiske regjeringen.

Flere av disse er publisert av avisa The Washington Post.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer