AP: Russland sender militære styrker til Douma

Hevder de skal være på plass allerede i morgen.

NB! STERKE BILDER: Minst 70 personer er drept etter angrepet i Douma i Øst-Ghouta i Syria, den siste delen som er okkupert av opprørere, ifølge BBC. Hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at antall omkomne er så høyt som 150. Syria nekter for å ha stått bak angrepet. Verken CNN eller Dagbladet kan verifisere innholdet fullstendig, men opptaket skal ha blitt gjort på et sykehus i Douma. Video: Facebook/Douma Revolution via CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået AP skal Russland være klare til å sende militære styrker til den syriske byen Douma, byen som også var åstedet for det antatte kjemiske angrepet forrige helg.

AFP melder at troppene skal være på plass allerede i morgen.

Meldingen kommer altså etter dagens oppsiktsvekkende ordkrig mellom russiske myndigheter og Donald Trump.

- Russland lover å skyte ned alle missiler som skytes mot Syria. Gjør dere klare Russland, for de vil komme, fine og nye og «smarte», skrev Trump blant annet på Twitter onsdag.

- Kommer torsdag

Generalløytnant Viktor Poznikhir i det russiske militæret forteller at Russland vil sende militærpoliti til Douma torsdag for å sørge for at sikkerheten opprettholdes i byen, ifølge AP.

Videre skal Poznikhir ha sagt at 41 213 personer, inkludert 3 354 opprørere og 8 642 av deres familiemedlemmer har forlatt Douma med assistance fra russiske militærstyrker.

Han bruker også anledningen til å nok en gang benekte at et kjemisk angrep har funnet sted i Douma. Generalløytnanten hevder de har gjort prøver av bakken, som ikke viser noen spor av et kjemisk angrep i byen. Han sier også at lokale leger har fortalt ham at de ikke har behandlet ofre for et slikt angrep heller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer