Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AP: Russland sender militære styrker til Douma

Hevder de skal være på plass allerede i morgen.

NB! STERKE BILDER: Minst 70 personer er drept etter angrepet i Douma i Øst-Ghouta i Syria, den siste delen som er okkupert av opprørere, ifølge BBC. Hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at antall omkomne er så høyt som 150. Syria nekter for å ha stått bak angrepet. Verken CNN eller Dagbladet kan verifisere innholdet fullstendig, men opptaket ska... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge nyhetsbyrået AP skal Russland være klare til å sende militære styrker til den syriske byen Douma, byen som også var åstedet for det antatte kjemiske angrepet forrige helg.

AFP melder at troppene skal være på plass allerede i morgen.

Meldingen kommer altså etter dagens oppsiktsvekkende ordkrig mellom russiske myndigheter og Donald Trump.

- Russland lover å skyte ned alle missiler som skytes mot Syria. Gjør dere klare Russland, for de vil komme, fine og nye og «smarte», skrev Trump blant annet på Twitter onsdag.

- Kommer torsdag

Generalløytnant Viktor Poznikhir i det russiske militæret forteller at Russland vil sende militærpoliti til Douma torsdag for å sørge for at sikkerheten opprettholdes i byen, ifølge AP.

Videre skal Poznikhir ha sagt at 41 213 personer, inkludert 3 354 opprørere og 8 642 av deres familiemedlemmer har forlatt Douma med assistance fra russiske militærstyrker.

Han bruker også anledningen til å nok en gang benekte at et kjemisk angrep har funnet sted i Douma. Generalløytnanten hevder de har gjort prøver av bakken, som ikke viser noen spor av et kjemisk angrep i byen. Han sier også at lokale leger har fortalt ham at de ikke har behandlet ofre for et slikt angrep heller.

Konflikten oppsto etter et antatt kjemisk angrep i Douma, som skal ha funnet sted lørdag. Da var Donald Trump raskt ute med å fordømme angrepet.

I en rekke Twitter-meldinger kritiserte Trump Russlands president Vladimir Putin, Russland og Iran for å støtte Syrias president, Bashar al-Assad, som han kalte for «Dyret Assad».

USA mener president Bashar al-Assads regime står bak angrepet på byen Douma, den siste opprørskontrollerte byen i Syria, i regionen Øst-Ghouta.
(Artikkelen fortsetter under grafikken)

Russland benekter det

Den syriske regjering nekter på sin side å stå bak angrepene, og anklager opprørere for å stå bak:

- Jaish al-Islam fabrikkerer slike kjemiske angrep i et forsøk på å bremse den syriske hærens framrykking, sier en regjeringskilde til det statlige nyhetsbyrået SANA.

«Folkemord»

Russland, Assad-regiments fremste allierte, nekter også for at det ble benyttet kjemiske våpen lørdag, og nekter å la seg kritisere av USA:

- Vi tilbakeviser bestemt denne informasjonen, sier generalmajor Jurij Jevtusjenko, som leder det russiske senteret for forsoning mellom de krigførende parter i Syria.

Et ubekreftet anslag fra hjelpeorganisasjonen Hvite hjelmer sier at over 150 omkom, og kaller angrepet et «folkemord».

Dagbladet kommer med mer!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!