Ap sa nei til fusjonen

En fusjon av Den norske Bank og Kreditkassen vil ikke se dagens lys. Det er klart etter at Arbeiderpartiet nå sier nei til storfusjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble kjempeglad da jeg hørte at Hill-Marta Solberg endelig satte spikeren i kista for en DnB/Kassa-fusjon. Jeg føler en form for frihet nå, og det vil bli mange glade mennesker på jobb i dag, sier hovedtillitsvalgt Liv Irene Haug i Kreditkassen til Dagbladet.

Hun er overrasket over at Arbeiderpartiet bestemte seg før utredningen fra Statens Bankinvesteringsfond var klar. Haug regner nå med at veien ligger åpnere for MeritaNordbankens oppkjøp av banken.

- Aps beslutning er en politisk vurdering som vi ikke blander oss opp i, sier leder i Bankinvesteringsfondet, Jan Willy Hopland, til Dagbladet.

Informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB vil ikke kommentere saken.

Bondevik-seier

Med gårsdagens avklaring kan Bondevik-regjeringen endelig notere en seier: Ap's beslutning er i tråd med regjeringens kredittmelding.

«Med dagens markedssituasjon synes det ikke å være aktuelt å tillate at de to største forretningsbankene blir slått sammen,» het det meldingen fra i fjor høst.

I Stortinget åpnet regjeringspartiene for større handlingsrom og ville ikke utelukke denne løsningen.

- Det er utviklingen de siste dagene, der DnB har kjøpt opp 10 prosent av aksjene i Kreditkassen, som gjør at Arbeiderpartiet har landet på dette standpunktet, sier bankpolitisk talskvinne i Ap, Ranveig Frøiland.

Fornøyd

Finanskomiteens leder Lars-Gunnar Lie (KrF) er meget fornøyd.

Han legger ikke skjul på at det har vært nær kontakt om saken mellom ham og Ap's finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg de siste dagene.