-Ap-samarbeid er uaktuelt

Høybråten:- Skolesaker og ekteskapslov har skapt raseri i KrF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Kristelig Folkepartis 75 år lange historie har partiet aldri sittet i regjering sammen med Arbeiderpartiet. Det blir ikke aktuelt nå heller, ifølge KrF-leder Dagfinn Høybråten.

- Regjeringen har bevisst kjørt fram saker der de visste at deres holdninger ville frontkollidere med KrFs holdninger. Det har skapt raseri i partiets rekker, fastslår KrF-leder Dagfinn Høybråten overfor Nationen.

KrF-lederen trekker fram ekteskapsloven, KRL-faget og ny formålsparagraf for skoler og barnehager som saker der Ap, Sp og SV har provosert KrF.

Høybråten er så irritert at han kontant avviser et regjeringssamarbeid med de rødgrønne partiene.

- De har torpedert muligheten

- Hvis noen hadde tenkt å utvide regjeringen med KrF, har de rødgrønne selv effektivt torpedert den muligheten, sier han.

Høybråten er klar på at KrF etter valget neste år ønsker å samarbeide med Høyre og Venstre:

- Mye tyder på at den sittende regjeringen mister flertallet, og at vi får en mindretallsregjering av et eller annet kaliber. Da er en samarbeidsregjering bestående av KrF, Venstre og Høyre sannsynlig, sier han.

 - ER PROVOSERT:  De rødgrønne har effektivt satt en en stopper for regjeringssamarbeid med Kristelig Folkeparti gjennom blant annet ekteskapsloven, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg på et folkemøte i Bergen i valgkampen høsten 2005. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX.
- ER PROVOSERT: De rødgrønne har effektivt satt en en stopper for regjeringssamarbeid med Kristelig Folkeparti gjennom blant annet ekteskapsloven, sier KrF-leder Dagfinn Høybråten. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg på et folkemøte i Bergen i valgkampen høsten 2005. Foto: MARIT HOMMEDAL, SCANPIX. Vis mer

Utelukker Frp

Høybråten utelukker et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

- Vi har tidligere sagt at vi ikke ønsker en regjering basert på ytterpunktene i norsk politikk. Det omfatter Frp, sier KrF-lederen.

KrF har det siste året fått rundt 6 prosent oppslutning på meningsmålingene.

Et gjennomsnitt av ni ulike målinger i august, ga partiet 5,5 prosent av stemmene, langt unna oppslutningen partiet hadde i sine glansperioder tidlig på 70-tallet og mot slutten av 90-tallet. (NTB).