TRAKASSERING: Ap-partisekretær Kjersti Stenseng lovet i sin landsmøtetale i dag å slå hardt tilbake mot trakassering av kvinner.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TRAKASSERING: Ap-partisekretær Kjersti Stenseng lovet i sin landsmøtetale i dag å slå hardt tilbake mot trakassering av kvinner.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Ap-sekretær ut mot trakassering

Å være kvinne i politikken kan by på påkjenninger som mannlige politikere i mindre grad blir møtt med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det påpeker Arbeiderpartiets nyvalgte partisekretær Kjersti Stenseng.

- Det å være kvinne i politikken byr på mange gleder, men også ekstra utfordringer, sa Stenseng i sin tale til Aps landsmøte i dag.

Øygard-saken Som fylkesleder i Oppland måtte hun håndtere overgrepssaken mot Ap-ordfører Rune Øygard.

- Øygard-saken var veldig krevende, det handlet om å balansere hensynet til familien og hensynet til partiet, men det ga meg erfaringer som jeg vil ta med meg videre, sa hun til NTB i går.

Sjikane I dag kom hun inn på de mange vitnesbyrdene fra kvinner som har delt ubehagelige opplevelser med trakassering, mobbing og sjikane under hashtagen #jegharopplevd på sosiale medier.

Står ikke alene - Historiene som kvinner deler der høre ikke hjemme i en moderne verden, men slik er det.

Jeg kan love er at hvis noe skjer så skal du ha hele partiet i ryggen. Ingen i Arbeiderpartiet skal måtte møte sånt alene. Vår visjon er at ingen i Norge skal måtte møte sånt alene, sa Stenseng i søndagens tale. (NTB)