Ap sier ja til ny kullgruve på Svalbard

Aps stortingsgruppe mener kullgruvedrift er én av tre ting Svalbard må ha.

NY KULLGRUVE: Aps stortingsgruppe bestemte mandag at de ønsket å åpne en ny kullgruve tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013. Bildet er tatt på Svalbard, men ikke av Lunckefjell. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
NY KULLGRUVE: Aps stortingsgruppe bestemte mandag at de ønsket å åpne en ny kullgruve tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013. Bildet er tatt på Svalbard, men ikke av Lunckefjell. Foto: Linda Næsfeldt / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for protester både internt i Ap og fra regjeringspartner SV gikk Aps stortingsgruppe med solid flertall inn for å åpne en ny gruve i Lunckefjell på Svalbard, skriver VG.

- Jeg er helt klar på at det bør åpnes for fortsatt kullgruvedrift på Svalbard. Svalbardsamfunnet har tre bein å stå på, nemlig kull, reiseliv og forskning. Alle disse tre virksomhetene er så flettet inn i hverandre at det ene er avhengig av det andre, sier Ap-politiker Ingrid Heggø i Stortingets næringskomité.

Den nye gruva er tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013.

Store Norske har truet med at kullgruvevirksomheten driften på Svalbard kan være over allerede i 2016 dersom de ikke får åpne for drift i Lunckefjell.

(NTB)