NY KULLGRUVE: Aps stortingsgruppe bestemte mandag at de ønsket å åpne en ny kullgruve tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013. Bildet er tatt på Svalbard, men ikke av Lunckefjell. Foto: Linda Næsfeldt / Dagbladet
NY KULLGRUVE: Aps stortingsgruppe bestemte mandag at de ønsket å åpne en ny kullgruve tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013. Bildet er tatt på Svalbard, men ikke av Lunckefjell. Foto: Linda Næsfeldt / DagbladetVis mer

Ap sier ja til ny kullgruve på Svalbard

Aps stortingsgruppe mener kullgruvedrift er én av tre ting Svalbard må ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for protester både internt i Ap og fra regjeringspartner SV gikk Aps stortingsgruppe med solid flertall inn for å åpne en ny gruve i Lunckefjell på Svalbard, skriver VG.

- Jeg er helt klar på at det bør åpnes for fortsatt kullgruvedrift på Svalbard. Svalbardsamfunnet har tre bein å stå på, nemlig kull, reiseliv og forskning. Alle disse tre virksomhetene er så flettet inn i hverandre at det ene er avhengig av det andre, sier Ap-politiker Ingrid Heggø i Stortingets næringskomité.

Den nye gruva er tilknyttet Svea Nord, som er ventet å gå tom for kull i 2013.

Store Norske har truet med at kullgruvevirksomheten driften på Svalbard kan være over allerede i 2016 dersom de ikke får åpne for drift i Lunckefjell.

(NTB)