Ap sier nei til midlertidig returstans til Afghanistan

SV, MDG og Rødt legger mandag fram et forslag om midlertidig stans av alle returer til Afghanistan. Men de trenger Ap på laget, og partiet sier nei.

ASYLPOLITIKK: SV ønsker å innføre midlertidig stans av alle returer til Afghanistan. Ap sier nei til forslaget. Her er SV-leder Audun Lysbakken og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetFoto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
ASYLPOLITIKK: SV ønsker å innføre midlertidig stans av alle returer til Afghanistan. Ap sier nei til forslaget. Her er SV-leder Audun Lysbakken og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetFoto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Vi er stort sett enig i at det er svært utrygt å være i Afghanistan, men vi må forholde oss til det den norske regjeringen sier. Om de mener at det er trygt å returnere til visse deler av Afghanistan, må vi forholde oss til det, sier innvandringspolitisk talsperson Stein Erik Lauvås i Arbeiderpartiet til Klassekampen.

Tidligere denne måneden anklaget Amnesty International i en rapport Norge og andre europeiske land for brudd på folkeretten gjennom tvangsretur av afghanere. Ifølge rapporten er Norge det europeiske landet som har tvangsreturnert flest.

Miljøpartiet De Grønne, Sosialistisk Venstreparti og Rødt vil nå innføre en midlertidig returstans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer