SIER NEI:  Stortingspolitiker Arild Grande (AP). Foto: Arbeiderpartiet
SIER NEI: Stortingspolitiker Arild Grande (AP). Foto: ArbeiderpartietVis mer

Ap sier nei til tak på pressestøtte

Dermed reddes Dagsavisen og Vårt Land fra millionkutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet vil likevel ikke begrense pressestøtten til 40 millioner kroner per avis.

 Så sent som i fjor foreslo den rødgrønne regjeringen å innføre en øvre grense på 40 millioner kroner for avisene som mottar pressestøtte, skriver Klassekampen. Et slikt tak ville i første omgang rammet Dagsavisen og Vårt Land, som eies av Mentor Medier. De to avisene er de eneste som har mer enn 40 millioner kroner hver i produksjonsstøtte.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson på Stortinget, Arild Grande, forklarer partiets snuoperasjon med den økonomiske krisen som har rammet avisene det siste halvåret.

- Fra hele bransjen meldes det om store utfordringer med sviktende opplagstall og stort fall i annonseinntekter. Det er derfor behov for å vurdere på nytt om virkemidlene for pressestøtten er treffsikre eller om det må justeringer til, sier Grande.

På et gruppemøte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe i går ettermiddag gikk partiet derfor inn for å gå imot regjeringens forslag om et øvre tak på 40 millioner kroner. Når Kulturkomiteen neste uke skal avgi sin innstilling, vil det ikke være flertall for å innføre et kronetak for pressestøtte.

Nylig gjorde også Venstre og KrF det klart at de ikke kom til å følge regjeringens forslag om et kronetak som rammer de store meningsbærende avisene.

(NTB)