Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap sier nei

Statssekretær Øystein Mæland (A) i Justisdepartementet frykter Simonens forslag kan gjøre pedofile farligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det viktigste er å sikre at barn blir beskyttet mot seksuelle overgrep, men jeg er veldig i tvil hvorvidt dette er måten å gjøre det på, sier statssekretær Øystein Mæland i Justisdepartementet til NRK.

- Politiet har i dag hjemmel for å varsle i spesielle tilfeller for å hindre gjentagelse av straffbare handlinger. Det praktiseres i noen grad i spesielle tilfeller, men da ikke ovenfor privatpersoner, men ovenfor for eksempel barnehager, skoler og lignende som kan ha spesielle behov for å få den type opplysninger. Vi vil nå se på hvordan vi bør utforme retningslinjer for hvordan politiet skal forholde seg i denne typen saker, uten at vi mener at det er grunnlag for å endre selve lovgivningen, sier statssekretæren.

Med Simonsens forslag frykter han at pedofile går i dekning under jorda for ikke å bli gjenkjent og av den grunn blir farligere.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media