<strong>- STORT INKLUDERINGSOPPDRAG:</strong> Innvandring og integrering skal være et stort tema under APs landsstyremøte, ifølge partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- STORT INKLUDERINGSOPPDRAG: Innvandring og integrering skal være et stort tema under APs landsstyremøte, ifølge partileder Jonas Gahr Støre. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Ap skal ha tydelig innvandringspolitikk

Innvandring og integrering blir et stort tema under Aps landsstyremøte, ifølge Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– I dag skal Arbeiderpartiet ha landsstyremøte med tillitsvalgte fra hele landet. Jeg venter en ærlig tilbakemelding. Det er ingen sorgprosess, vi skal lære av det som skjedde og så komme oss videre, sa Støre på NRKs Politisk kvarter tirsdag.

Arbeiderpartiet har også bedt sine 55.000 medlemmer fortelle om hva de mener gikk galt i år. Ap fikk bare støtte fra 27,4 prosent av velgerne og tapte seks stortingsrepresentanter.

Det er det dårligste valgresultatet for Ap i opposisjon siden krigen.

– Et stort tema i samfunnsdebatten vil være innvandring og integrering. Det er et tema som går igjen i hele Europa, som gjør folk urolige og utrygge. Selvfølgelig skal Arbeiderpartiet ha tydelig politikk i forhold til det, sa Støre.

– Vi skal ha kontrollert innvandring, streng, rettferdig og human, men ikke minst en veldig oppmerksomhet på integrering.

– Jeg synes vi ser tegn i vår samfunnsdebatt på at minoritetene blir utrygge. Arbeiderpartiet opplever å ha et stort inkluderingsoppdrag i sin historie, og det har vi også nå, sa Ap-lederen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer