Aps landsstyre

- Ap skal vinne valget sammen med fagbevegelsen

- Første dag i regjering skal vi fjerne midlertidighet i arbeidsmiljøloven, sier Jonas Gahr Støre.

KLAR FOR REGJERINGSMAKT: " Når vi kommer i regjering" gjentok Ap-leder Jonas Gahr Støre flere ganger i sin landsstyretale i dag. Ap skal vinne valget gjennom tett samarbeid med fagvegelsen, sa Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KLAR FOR REGJERINGSMAKT: " Når vi kommer i regjering" gjentok Ap-leder Jonas Gahr Støre flere ganger i sin landsstyretale i dag. Ap skal vinne valget gjennom tett samarbeid med fagvegelsen, sa Støre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Støre sa at fire år med en regjering « med tyngdepunkt til høyre for høyre» er nok.

- Ap er klare til å ta ansvar, og vi er klare til å ta ansvar sammen med andre, sa Støre.

Han ble av nestleder Trond Giske introdusert som statsminister om ett år, og sa selv flere ganger«når vi er i regjering». Veien til valgseier går ifølge Støre gjennom tett samarbeid med fagbevegelsen.

- Trygghet for arbeid er viktig. Trygghet i arbeid er like viktig, sa Støre i sin tale til landsstyret i ettermiddag. Han sa at «arbeid» er den røde tråden i Aps program, valgkamp og det partiet jobber for i opposisjon.

- Første dag i regjering vil vi be Stortinget fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser. Det mest midlertidige med regjereringens lovendring vil være lovendringen selv, sa Støre.

Støre lanserte tre hovedsatsinger for Ap:

* En mer aktiv næringspolitikk for å skape arbeidsplasser

* Forsterking og fornying av arbeidsmiljøloven

* Et kunnskapsløft for arbeidslivet.

Styrke arbeidsmiljøloven

Han lovet også å fjerne muligheten for å ta i bruk arbeidskontrakter uten lønn mellom oppdrag, og å forsterke og forenkle allmenngjøringsloven.

- Så vil vi sette oss ned med partene og begynne et stor og viktig arbeid med å forsterke og fornye arbeidsmiljøloven, sa Støre.

Han understreket betydningen av et tett og godt samarbeid med fagvegelsen, både for å vinne valget og «når vi er kommet i regjering». Støre harsellerte med uttalelsen fra statsminister Erna Solberg om at regjeringen endret permitteringsreglene da partene i arbeidslivet ba om det.

- Erna ble tvunget

- Nei, regjeringen endret permitteringsreglene fordi partene tvang regjeringen til det, sa Støre. Han takket fagbevegelsen for at at «de så sin besøkelsestid», og fikk regjeringen til å snu.

Han sa at Ap vil utfordre partene til å ta eierskap til kunnskapsløftet. Han sa at Ap vil endre finansieringsordninger for universitets- og høyskolesektoren

- Siv og Erna skaper ikke jobber

Skaping av nye jobber er Aps tredje satsing.

- Vi lever ikke av andres arbeid i Norge, vi lever av hverandres arbeid. Arbeid er svaret på de fleste av de største utfordringene våre, som økt ulikhet, velferdsstatens bærekraft, integrering, klima og helse. Det er svært alvorlig at vi nå har den laveste andelen sysselsatte i Norge på 20 år, sa Støre.

Ifølge Ap-lederen har det knapt blitt skapt nye jobber under Høyre/Frp-regjeringen.

- Det er skapt bare 25 000 nye jobber, hvorav tre av fire i offentlig sektor. Til sammenligning ble det skapt 355 000 nye arbeidsplasser under Stoltenberg-regjeringen, to av tre i privat sektor - til tross for finanskrisen, sa Støre.

- Vi fornyer nå vår politikk. Neste gang vi får regjeringsmakt må vi klare et tilsvarende løft for å sikre arbeid for alle. Da trenger vi en mer aktiv næringspolitikk.

Statlig eierskap

Støre sa at Ap vil bruke det offentlige eierskapet og kompetansen i de offentlig eide selskapene.

- Arbeiderpartiet sier nei til Høyres forslag om delprivatisering av selskaper som Statkraft, sa Støre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer