- Ap skaper fremmedfrykt

Er blitt like ille som Frp, mener Abid Q. Raja.

REFSER AP OG FRP: Venstre-politiker Abid Q. Raja mener Arbeiderpartiet og Frp legger asylsøkere for hat i sin retorikk. Foto: Steinar Buholm
REFSER AP OG FRP: Venstre-politiker Abid Q. Raja mener Arbeiderpartiet og Frp legger asylsøkere for hat i sin retorikk. Foto: Steinar Buholm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Venstrepolitikeren og advokaten Abid Q. Raja tordner mot Arbeiderpartiet og Frp

- Både Ap og Frp snakker om asylsøkere som voldtektsmenn, lykkejegere, kriminelle. Dette skaper et klima hvor det er veldig lett at asylsøkere gjøres til skyteskive for alt galt i samfunnet, sier Raja til Dagbladet.

Tror rasismevold vil øke

Han mener angrepet på en innvandrerfamilie i Klæbu torsdag kveld kan være starten på hva vi vil se framover.

- Når to av landets største partier i sin retorikk legger asylsøkere for hat, er det ikke rart om mange i samfunnet etterhvert begynner å hate asylsøkere. Dette kan skape fremmedfrykt som kan resultere i langt verre episoder enn den i Klæbu, sier Raja.

Han presiserer at politikere bør være sitt ansvar og sin rolle bevisst.- Både Ap og Frp skaper fremmedfrykt fordi de ikke makter å være nyanserte i debatten om asylsøkere. Frp har lenge vært unyansert, men nå er Ap like ille, mener Venstre-politikeren.- Fritt villtDet at Arild Stokkan Grande, Aps flyktningetalsmann, sier at han vil fjerne uhjelpen til de landene som ikke tar tilbake flyktninger som ikke får opphold, mener Raja er et eksempel på uttalelser som skaper mistillit til asylsøkere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.