Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap slamret døra igjen

- Det er umulig for oss å inngå et budsjettkompromiss med sentrumspartiene hvor kontantstøtten er en del av totalpakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sa en meget bestemt Hill-Marta Solberg (Ap) etter at forhandlingene mellom regjeringspartiene og Ap ble avbrutt etter bare 20 minutter i går ettermiddag.

- Vi er imot kontantstøtte på prinsipielt grunnlag, og har ingenting å gå på, slo hun fast.

Leder i finanskomiteen, Lars Gunnar Lie, forsøkte å få Ap på gli ved å selge kontantstøtten gjennom en del budsjettekniske grep, noe Ap resolutt avviste:

- Vi kan ikke la oss lure rundt den faktiske og prinsipielle uenigheten om kontantstøtte, sier hun.

Dermed er Ap - inntil videre - satt på sidelinjen, og regjeringspartiene må nå vende blikket mot Høyre og Frp i sin jakt på flertall for neste års budsjett.

Det skjer allerede i formiddag, hvor regjeringspartiene skal møte Høyre og Frp til reelle forhandlinger.

- Vi er beredt til å forhandle, men det forutsetter at sentrumspartiene er i stand til å kutte i de offentlige utgiftene. Vi har våre lister klare, en ønskeliste og en kuttliste. Men regjeringspartiene har lovt å komme med det første budet, sier Per-Kristian Foss (H).

<B>BRUDD:</B> Leder i Finanskomiteen, KrFs Lars Gunnar Lie og Aps finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg har ikke noe mer å snakke om etter at begge parter nekter å bøye av på kontantstøtten. Ap er satt på sidelinjen i budsjettforhandlingene, og sentrum må orientere seg mot Høyre og Frp.
Hele Norges coronakart