KJEMPER FOR SKOLEN: Arbeiderpartiets nestleder og leder av Stortingets utdanningskomité, Trond Giske, varsler at småskolen blir svært viktig for Ap i kommunevalgkampen.Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KJEMPER FOR SKOLEN: Arbeiderpartiets nestleder og leder av Stortingets utdanningskomité, Trond Giske, varsler at småskolen blir svært viktig for Ap i kommunevalgkampen.Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Ap: Småskolen blir svært viktig valgkampsak

Det mener Trond Giske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets nestleder og leder av Stortingets utdanningskomité, Trond Giske, varsler at småskolen blir svært viktig for Ap i kommunevalgkampen.

Partiet skal prioritere tidlig innsats ved å innføre lese-, skrive- og regnegaranti som skal fange opp alle elever med svake ferdigheter i disse disiplinene etter andre trinn, og gi dem tett oppfølging fra tredje klasse, varsler Giske overfor Klassekampen.

Partiet vil også kjempe for en nasjonal norm om lærertetthet, opplyser Giske. Men han kan foreløpig ikke si noe om hva den konkrete lærernormen vil ligge på.

- Den nasjonale normen må vi se på fram til valget i 2017, sier Giske.

Han synes det er spennende at Kristelig Folkeparti vil ha en lignende satsing.

- Vi står gjerne sammen for å sikre en kommuneøkonomi som hindrer nedskjæringer, sier Giske.

Ap-leder Jonas Gahr Støre kommenterer i samme sak partiets nedgang på meningsmålingene og om nedgangen skyldes feil han har gjort in sin første valgkamp som partileder.

- Jeg er meg selv. Men jeg har som ambisjon i politikken og livet å alltid forsøke å bli bedre. Så hvis jeg lærer noe av det jeg har gjort eller får høre fra mine medarbeidere at jeg kan strekke meg lenger, så skal jeg alltid gjøre det. Men Arbeiderpartiet har aldri vært en enmannsoperasjon, sier Støre. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram