Ap-statsråder ville også kutte i barnetillegg

Ap så i 2011 på løsninger for hvordan de kunne redusere barnetillegget for uføre. I dag er Ap kritisk til kuttet i barnetillegget.

VILLE KUTTE: Ap-statsråder i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering ønsket å kutte i barnetillegg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VILLE KUTTE: Ap-statsråder i Jens Stoltenbergs rødgrønne regjering ønsket å kutte i barnetillegg. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solberg-regjeringen har foreslått tilsvarende kutt som Ap, og fått mye kjeft for det, skriver Aftenposten.

Før den rødgrønne regjeringen la fram sin uførereform i mai 2011, tok SVs fremste sosialpolitiker, Karin Andersen, flere ganger turen fra kontoret på Stortinget og opp til toppen av Høyblokka i Regjeringskvartalet for å diskutere kutt i barnetillegget med daværende statsminister Jens Stoltenberg.

- Arbeiderpartiet i regjering mente dagens barnetillegg var for sjenerøst, og la fram flere ulike modeller for kutt. Et av dem gikk ut på et standardisert beløp på 7.020 kroner i året per barn, det samme forslaget som Solberg-regjeringen nå har lagt fram, sier Andersen til Aftenposten.

- SV sto fast på å beholde dagens behovsprøvde barnetillegg, mens han argumenterte for en annen løsning, sier Andersen.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg vil ikke kommentere saken. Ap-leder Jonas Gahr Støre overlater saken til sosialpolitiker Anette Trettebergstuen, som understreker at Ap var opptatt av arbeidslinjen. Ifølge henne konkluderte Ap med at en omlegging ville ramme for mange for hardt og at barnetillegget skulle beholdes som i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer