Korrupsjonssaken i Trondheim

Ap stemte mot å politianmelde egen leder for korrupsjon: - Så alvorlig at det rammer hele Trondheim by

Kontrollkomiteen i Trondheim bystyre vedtok i går å politianmelde i Olsø-saken, men Trondheim Ap stemte mot å anmelde sin egen mann. Det opprører opposisjonen. Statsadvokaten vurderer nå etterforskning. 

I STORMENS ØYE: Rune Olsø avviser anklagene om korrupsjon, men har tatt permisjon fra bystyret i Trondheim mens saken pågår.  Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
I STORMENS ØYE: Rune Olsø avviser anklagene om korrupsjon, men har tatt permisjon fra bystyret i Trondheim mens saken pågår.  Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lederen av kontrollkomiteen i Trondheim anbefalte forrige uke at kommunen politianmelder korrupsjonssaken rundt Rune Olsø (42).

Under et ekstraordinært møte i går kveld vedtok også kontrollkomiteen - med tre stemmer mot to - å anbefale at Olsø anmeldes til politiet for mulig korrupsjon.

Mens høyresida i Trondheim stemte for å politianmelde Olsø, ble det i går også klart at Trondheim Ap ikke vil stille seg bak en slik politianmeldelse. Dette til tross for at Trondheim-ordfører Rita Ottervik har omtalt den typen avtaler som saken hviler på som «noe svineri».

Kilder Dagbladet har snakket med omtaler Olsø som mannen som skal ha styrt Ap i Norges tredje største by i en årrekke, og dermed en meget sentral maktfigur i byens indre politiske liv. Olsø er også leder for Sør-Trøndelag Ap.

8. mars i år ble det kjent at Rune Olsø, som ansatt i selskapet Staur, har inngått en millionavtale med en utbygger for å tilrettelegge for en større boligutbygging på Kystad på Byåsen. Olsø avviser at han har gjort noe galt i saken. Rune Olsø har sittet i bystyret i Trondheim i 22 år. Han har vært kommunalråd, leder i Trondheim Ap og Sør-Trøndelag Ap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer