Ap-stjerneskudd trekker seg

Hamza Ali (19) var innstilt til kampvotering om fjerdeplassen på Rogaland Ap's liste for valget. Han kunne blitt første faste stortingsrepresentant med afrikansk bakgrunn - men trekker seg.

TREKKER SEG: Hamza Ali. Foto: Terje Pedersen / NTB
TREKKER SEG: Hamza Ali. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld informerte Eirin Sund, leder av nominasjonskomiteen i Rogaland Arbeiderparti, at Hamza Ali ikke lenger er kandidat til stortingsvalget i 2021.

Onsdag blir Dagbladet kjent med at årsaken er sykdom:

- Jeg har vært gjennom en medisinsk utredning, og resultatet av den er begrunnelsen for at jeg nå trekker mitt kandidatur. For å unngå spekulasjoner om årsak ønsker jeg for partiet og meg selv å være åpen på dette, skriver Hamza Ali i en pressemelding.

Ali var AUF Rogalands foretrukne kandidat, og var i en delt innstilling innstilt på fjerdeplassen på lista.

Han kunne dermed blitt den første faste stortingsrepresentanten med afrikansk bakgrunn.

Ali, som sitter i Sola kommunestyre og er nestleder i oppvekst- og kultur, har blitt omtalt som et av Arbeiderpartiets største politiske talenter.

Toppkandidaten er Hadia Tajik, mens andrekandidat er Torstein Tvedt Solberg.

- Å stille til Stortinget er en enorm forpliktelse og et stort ansvar. Jeg har vært takknemlig og ydmyk over å være foreslått kandidat. Motivasjonen og gleden over dette har vært stor, sier Ali videre i pressemeldingen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer