Ap stopper ikke rev i bur

Tilhengerne vant 163 - 135 på landsmøtet.

DAMER MOT PELS:  Veterinær Trude Moestue (t.v.) og lege Gunhild Melhus er to kjendiser som har engasjert seg mot pelsdyroppdrett i Norge - her med to sølvrever i en moderne pelsdyrfarm ved Universitet for bioenergi og miljø på Ås.  Men et knepent flertall på dagens landsmøte i Arbeiderpartiet vil ikke stoppe den kontroversielle næringen.  Foto LARS EIVIND BONES.
DAMER MOT PELS: Veterinær Trude Moestue (t.v.) og lege Gunhild Melhus er to kjendiser som har engasjert seg mot pelsdyroppdrett i Norge - her med to sølvrever i en moderne pelsdyrfarm ved Universitet for bioenergi og miljø på Ås. Men et knepent flertall på dagens landsmøte i Arbeiderpartiet vil ikke stoppe den kontroversielle næringen. Foto LARS EIVIND BONES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Landsmøtet i Arbeiderpartiet går likevel ikke inn for å stanse statsstøtte til pelsdyrnæringen.På tross av at programkomiteen i Ap hadde foreslått å avvikle statsstøtten til den kontroversielle næringen, sa landsmøtet i formiddag nei til avvikling med 163 mot 135 stemmer.

Dermed er en kontroversiell sak i trepartiregjeringen foreløpig parkert.

SV vil forby pelsdyrhold i Norge, mens Senterpartiet har varslet kamp for å opprettholde denne utkantnæringen.

Arbeiderpartiets programkomite ville starte nedtrappingen av rev- og minkehold i bur med å fjerne drøyt 40 millioner kroner i transportstøtte og bruke pengene på omstilling til annen og mindre kontroversiell drift på de tradisjonelle pelsdyrfarmene.

Trapper opp kampenDyrevernorganisasjonen er kjapt ute med å beklage det overraskende vedtaket, og varsler at kampenm mot pelsdyr i bur ikke er over. Snarere tvert i mot.

- Vi mener landsmøtet har gjort partiet en bjørnetjeneste.  Arbeiderpartiet hadde muligheten til å vise at de tok dyrevern på  alvor, men endte opp med å forsvare en næring som har satt  dyremishandling i system.  sier Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer