Ap stopper ikke rev i bur

Tilhengerne vant 163 - 135 på landsmøtet.

DAMER MOT PELS:  Veterinær Trude Moestue (t.v.) og lege Gunhild Melhus er to kjendiser som har engasjert seg mot pelsdyroppdrett i Norge - her med to sølvrever i en moderne pelsdyrfarm ved Universitet for bioenergi og miljø på Ås.  Men et knepent flertall på dagens landsmøte i Arbeiderpartiet vil ikke stoppe den kontroversielle næringen.  Foto LARS EIVIND BONES.
DAMER MOT PELS: Veterinær Trude Moestue (t.v.) og lege Gunhild Melhus er to kjendiser som har engasjert seg mot pelsdyroppdrett i Norge - her med to sølvrever i en moderne pelsdyrfarm ved Universitet for bioenergi og miljø på Ås. Men et knepent flertall på dagens landsmøte i Arbeiderpartiet vil ikke stoppe den kontroversielle næringen. Foto LARS EIVIND BONES. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Landsmøtet i Arbeiderpartiet går likevel ikke inn for å stanse statsstøtte til pelsdyrnæringen.
På tross av at programkomiteen i Ap hadde foreslått å avvikle statsstøtten til den kontroversielle næringen, sa landsmøtet i formiddag nei til avvikling med 163 mot 135 stemmer.

Dermed er en kontroversiell sak i trepartiregjeringen foreløpig parkert.

SV vil forby pelsdyrhold i Norge, mens Senterpartiet har varslet kamp for å opprettholde denne utkantnæringen.

Arbeiderpartiets programkomite ville starte nedtrappingen av rev- og minkehold i bur med å fjerne drøyt 40 millioner kroner i transportstøtte og bruke pengene på omstilling til annen og mindre kontroversiell drift på de tradisjonelle pelsdyrfarmene.

Trapper opp kampen
Dyrevernorganisasjonen er kjapt ute med å beklage det overraskende vedtaket, og varsler at kampenm mot pelsdyr i bur ikke er over. Snarere tvert i mot.

- Vi mener landsmøtet har gjort partiet en bjørnetjeneste. 
Arbeiderpartiet hadde muligheten til å vise at de tok dyrevern på 
alvor, men endte opp med å forsvare en næring som har satt 
dyremishandling i system. 
sier Odd Harald Eidsmo, informasjonsansvarlig i Dyrebeskyttelsen Norge.

Han forsikrer at arbeidet mot pelsdyroppdrett kommer til å fortsette 
med uforminsket styrke:

- Opinionen vokser i dyrenes favør, og antall farmer har blitt 
halvert de siste ti årene. Vi har ingen intensjon om å lette presset 
for å få pelsdyroppdrett avviklet, sier Eidsmo.

GODKJENT BUR:  En sølvrev i nytt, godkjent bur ved Universitetet for miljø og bioenergi på Ås. Revene bor alene, eller kan få en "toroms" sammen med naboreven via luken under på bildet. Foto: LARS EIVIND BONES.
GODKJENT BUR: En sølvrev i nytt, godkjent bur ved Universitetet for miljø og bioenergi på Ås. Revene bor alene, eller kan få en "toroms" sammen med naboreven via luken under på bildet. Foto: LARS EIVIND BONES. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer