Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

AP stormer fram på ny måling

Går fram over fire prosentpoeng på Aftenpostens måling i november.

I STORTINGET : Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet, går fram på meningsmåling.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I STORTINGET : Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet, går fram på meningsmåling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På målingen, som er utført av Respons Analyse, får Stortingets største parti en oppslutning på hele 35,1 prosent, opp 4,3 prosentpoeng fra valgresultatet.

Med en slik oppslutning ville Jens Stoltenbergs parti fått ni flere mandater på Stortinget. Ifølge bakgrunnstallene er det spesielt sofavelgerne som sørger for kjempebykset.

- Det var hyggelige tall. Jeg tror det henger sammen med at Ap framstår som et åpent og nysgjerrig parti, at regjeringen har vist en enestående gjennomføringskraft når det gjelder løftebrudd og gitt fra seg et statsbudsjett for økte forskjeller, sier Stoltenberg til avisen.

Regjeringspartiene står noenlunde på stedet hvil. Høyre går tilbake 0,6 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet og får 26,2 prosents oppslutning. Frp mister 1,2 prosentpoeng og får 15,1.

Støttepartiene Venstre og KrF går ned henholdsvis 1,3 og 1 prosentpoeng til 3,9 og 4,6 prosent.

SV faller 0,3 prosentpoeng til 3,8 prosent. Miljøpartiet De Grønne får 2,8 prosent - det samme som ved valget, og også Rødt står på stedet hvil med 1,1 prosent. Andre partier faller 0,3 til 1,5. (©NTB)