Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ap størst og rødgrønt flertall i ny måling

NRKs partibarometer for april gir rødgrønt flertall på Stortinget.

FLERTALL: I NRKs partibarometer for april er det rødgrønt flertall og Ap er så vidt det største partiet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FLERTALL: I NRKs partibarometer for april er det rødgrønt flertall og Ap er så vidt det største partiet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både Venstre og KrF faller under sperregrensen, og bidrar dermed til at den borgerlige siden på Stortinget mister flertallet. Mens regjeringen får 80 mandater, oppnår opposisjonen 89 i denne målingen. Da er KrFs tre mandater regnet med, skriver NRK.

De tre rødgrønne har ikke flertall alene, men må hente støtte hos Rødt (85) eller Rødt og MDG (86).

I målingen går Arbeiderpartiet fram 1,9 prosentpoeng til 25,2 prosent. Høyre går tilbake 2,3 prosentpoeng, til 25,1 prosent.

De øvrige partiene får følgende oppslutning på målingen: Frp 15,8 (+0,8), KrF 3,7 (+0,5), Venstre 3,7 (-0.6) og andre partier 1,9 (+0,4).

- Jeg synes det er kjekt å se at det er flertall for en ny regjering, en regjering som legger vekt på mindre forskjeller og mer rettferdighet, sier Ap's nestleder Hadia Tajik i en kommentar til målingen, til NRK.

I VGs måling for april, gikk Rødt og KrF mest fram, og det var fortsatt borgerlig flertall. Høyre er det største partiet, men går tilbake 1,1 prosentpoeng til 25,8 prosent. Ap går tilbake 1,7 prosentpoeng til 23,4 prosents oppslutning. Rødt går opp 1,4 prosentpoeng til 3,9 prosent oppslutning, mens KrF går fra 3,2 prosent til 4,5 prosent.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!